Op 2 juli vatten bagagecontroleurs van de luchthaven in München een 44-jarige Indiër die op weg was naar Qatar. Bij controle van zijn iPad werd een lemmet van vier centimeter aangetroffen, meldt Focus. Een gelijkaardig incident zou zich hebben voorgedaan op de luchthaven van Frankfurt am Main.

'Tablets kunnen meerdere messen verborgen houden'

Nog volgens Focus zouden veiligheidsexperts de politie in een interne nota hebben gewaarschuwd dat in tablets meerdere messen verborgen kunnen worden.

Extra controles op elektronische toestellen, ook in België

Sinds kort worden op verschillende luchthavens elektronische toestellen extra gecontroleerd. Dat is op vraag van de Verenigde Staten ook het geval in ons land, zo bevestigde Binnenlandse Zaken begin juli. (Belga/MI)

Op 2 juli vatten bagagecontroleurs van de luchthaven in München een 44-jarige Indiër die op weg was naar Qatar. Bij controle van zijn iPad werd een lemmet van vier centimeter aangetroffen, meldt Focus. Een gelijkaardig incident zou zich hebben voorgedaan op de luchthaven van Frankfurt am Main. 'Tablets kunnen meerdere messen verborgen houden'Nog volgens Focus zouden veiligheidsexperts de politie in een interne nota hebben gewaarschuwd dat in tablets meerdere messen verborgen kunnen worden. Extra controles op elektronische toestellen, ook in België Sinds kort worden op verschillende luchthavens elektronische toestellen extra gecontroleerd. Dat is op vraag van de Verenigde Staten ook het geval in ons land, zo bevestigde Binnenlandse Zaken begin juli. (Belga/MI)