Veel winkeliers en producenten in Duitsland zijn voor hun onlineverkopen afhankelijk van Amazon als onlinemarktplaats. Tegelijkertijd verkoopt het bedrijf zelf ook tal van producten. Het Bundeskartellamt zegt veel klachten te hebben ontvangen over misbruik van die dubbele rol door Amazon.

Het onderzoek spitst zich onder meer toe op gevallen waarin Amazon-accounts van verkopers werden geblokkeerd of geschrapt. Daarnaast nemen de Duitsers een aantal bepalingen in de contracten tussen verkopers en Amazon onder de loep.

Eerder dit jaar begon de Europese Commissie een onderzoek naar Amazon. Brussel wil vooral weten of het Amerikaanse bedrijf verkoopgegevens van concurrenten misbruikt.

Veel winkeliers en producenten in Duitsland zijn voor hun onlineverkopen afhankelijk van Amazon als onlinemarktplaats. Tegelijkertijd verkoopt het bedrijf zelf ook tal van producten. Het Bundeskartellamt zegt veel klachten te hebben ontvangen over misbruik van die dubbele rol door Amazon.Het onderzoek spitst zich onder meer toe op gevallen waarin Amazon-accounts van verkopers werden geblokkeerd of geschrapt. Daarnaast nemen de Duitsers een aantal bepalingen in de contracten tussen verkopers en Amazon onder de loep.Eerder dit jaar begon de Europese Commissie een onderzoek naar Amazon. Brussel wil vooral weten of het Amerikaanse bedrijf verkoopgegevens van concurrenten misbruikt.