De Duitse politie heeft deze week toegegeven dat ze niet in staat is om telefoongesprekken af te luisteren die via het internet worden gevoerd met software zoals Skype.

En het was geen pas ontslagen agent of wraaklustige werknemer die dit nieuws wereldkundig maakte, maar de baas van de federale Duitse recherchedienst BKA, Jörg Ziercke. In een gesprek met de Duitse media zei hij dat rechercheurs hierdoor geregeld voor 'grote problemen' staan.

Ziercke dringt daarom aan op meer bevoegdheden voor de politie. Maar hij wil meteen van de gelegenheid gebruik maken om nog een stapje verder te gaan dan telefoontaps op Skype. Ziercke wil dat de agenten ook via internet de pc's van verdachten kunnen doorzoeken.

De Duitse politie heeft deze week toegegeven dat ze niet in staat is om telefoongesprekken af te luisteren die via het internet worden gevoerd met software zoals Skype. En het was geen pas ontslagen agent of wraaklustige werknemer die dit nieuws wereldkundig maakte, maar de baas van de federale Duitse recherchedienst BKA, Jörg Ziercke. In een gesprek met de Duitse media zei hij dat rechercheurs hierdoor geregeld voor 'grote problemen' staan. Ziercke dringt daarom aan op meer bevoegdheden voor de politie. Maar hij wil meteen van de gelegenheid gebruik maken om nog een stapje verder te gaan dan telefoontaps op Skype. Ziercke wil dat de agenten ook via internet de pc's van verdachten kunnen doorzoeken.