Facebook nam WhatsApp in februari 2014 over voor 16 miljard dollar. Tot voor kort hield het bedrijf de klantgegevens van de chatdienst strikt gescheiden van die van het eigen sociale netwerk. Maar onlangs paste het de gebruiksvoorwaarden aan zodat uitwisseling mogelijk werd.

Die wijziging kan volgens de Hamburgse privacywaakhond evenwel niet door de beugel. Twee jaar geleden is beloofd dat de gegevens van WhatsApp-gebruikers niet gedeeld zouden worden met Facebook. Dat dit nu toch gebeurt, zonder expliciete toestemming te vragen, is strijdig met Duitse privacywetgeving.

(ANP/WK)

Facebook nam WhatsApp in februari 2014 over voor 16 miljard dollar. Tot voor kort hield het bedrijf de klantgegevens van de chatdienst strikt gescheiden van die van het eigen sociale netwerk. Maar onlangs paste het de gebruiksvoorwaarden aan zodat uitwisseling mogelijk werd.Die wijziging kan volgens de Hamburgse privacywaakhond evenwel niet door de beugel. Twee jaar geleden is beloofd dat de gegevens van WhatsApp-gebruikers niet gedeeld zouden worden met Facebook. Dat dit nu toch gebeurt, zonder expliciete toestemming te vragen, is strijdig met Duitse privacywetgeving.(ANP/WK)