Meer dan de helft van de Duitsers zegt geen gsm van het merk Nokia meer te zullen kopen. Aanleiding voor de boycot is de aangekondigde sluiting vorige week van een Nokia-fabriek in het Duitse Bochum.

Nokia gaat zijn fabriek sluiten en de activiteit verhuizen naar Roemenië. Duizenden Duitsers verliezen hun baan. Uit een rondvraag van het Duitse weekblad Stern blijkt nu dat 56 procent van de Duitsers zegt, geen gsm van Nokia meer te willen.

De topman van het Finse bedrijf, Olli-Pekka Kallasvuo, probeerdewoensdag de gemoederen te bedaren via enkele kranteninterviews. Hij gaftoe langs de ene kant de reactie van de Duitsers te begrijpen. "Maar deklant kan ook geen gsm -made in Germany- van een andere fabrikant kopen.Want Nokia was de laatste gsm-fabriek van Duitsland. Andere zijn devoorbije jaren voor ons vertrokken".

De sluiting van de fabriek in Bochum is volgens Kallasvuo in elk geval"onomkeerbaar".

Bron: Belga

Meer dan de helft van de Duitsers zegt geen gsm van het merk Nokia meer te zullen kopen. Aanleiding voor de boycot is de aangekondigde sluiting vorige week van een Nokia-fabriek in het Duitse Bochum. Nokia gaat zijn fabriek sluiten en de activiteit verhuizen naar Roemenië. Duizenden Duitsers verliezen hun baan. Uit een rondvraag van het Duitse weekblad Stern blijkt nu dat 56 procent van de Duitsers zegt, geen gsm van Nokia meer te willen. De topman van het Finse bedrijf, Olli-Pekka Kallasvuo, probeerdewoensdag de gemoederen te bedaren via enkele kranteninterviews. Hij gaftoe langs de ene kant de reactie van de Duitsers te begrijpen. "Maar deklant kan ook geen gsm -made in Germany- van een andere fabrikant kopen.Want Nokia was de laatste gsm-fabriek van Duitsland. Andere zijn devoorbije jaren voor ons vertrokken". De sluiting van de fabriek in Bochum is volgens Kallasvuo in elk geval"onomkeerbaar". Bron: Belga