Dankzij de code zullen Duitsers bijvoorbeeld kunnen zien wanneer hun brief is aangekomen in het verdeelcentrum in de buurt van de bestemmeling. Wie écht wil weten of een brief daadwerkelijk is aangekomen, zal echter nog steeds een aangetekende brief moeten versturen.

Namaak en hergebruik voorkomen

De code heeft nog voordelen. Zo kan Deutsche Post beter de strijd aangaan tegen namaak en hergebruik van postzegels. Ook zullen problemen tijdens de verwerking sneller aangepakt kunnen worden, zegt het postbedrijf. De prijs van de traceerbare zegel is dezelfde als die van de traditionele postzegel: 80 cent voor een normale brief.

Dankzij de code zullen Duitsers bijvoorbeeld kunnen zien wanneer hun brief is aangekomen in het verdeelcentrum in de buurt van de bestemmeling. Wie écht wil weten of een brief daadwerkelijk is aangekomen, zal echter nog steeds een aangetekende brief moeten versturen.De code heeft nog voordelen. Zo kan Deutsche Post beter de strijd aangaan tegen namaak en hergebruik van postzegels. Ook zullen problemen tijdens de verwerking sneller aangepakt kunnen worden, zegt het postbedrijf. De prijs van de traceerbare zegel is dezelfde als die van de traditionele postzegel: 80 cent voor een normale brief.