De Duitse auteursrechtenorganisatie GEMA heeft een akkoord bereikt met het videoplatform YouTube. Daarmee komt een einde aan een zeven jaar oud dispuut over licenties en krijgen Duitsers toegang tot duizenden bijkomende video's.

Een woordvoerster van GEMA, die zowat 70.000 componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers vertegenwoordigt, zei dat een akkoord is bereikt om de betaling van auteursrechtelijk materiaal te verzekeren. De waarde en details van het akkoord - dat betalingen voor de periode vanaf 2009 (toen het dispuut ontstond) voorziet - zijn door geen van de betrokken partijen bekendgemaakt.

Muziekvideo's van artisten bij grote labels waren gecensureerd op YouTube in Duitsland sinds maart 2009, toen het vorige akkoord afliep en onderhandelingen voor een nieuwe licentie opgeschort werden.(Belga)

De Duitse auteursrechtenorganisatie GEMA heeft een akkoord bereikt met het videoplatform YouTube. Daarmee komt een einde aan een zeven jaar oud dispuut over licenties en krijgen Duitsers toegang tot duizenden bijkomende video's.Een woordvoerster van GEMA, die zowat 70.000 componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers vertegenwoordigt, zei dat een akkoord is bereikt om de betaling van auteursrechtelijk materiaal te verzekeren. De waarde en details van het akkoord - dat betalingen voor de periode vanaf 2009 (toen het dispuut ontstond) voorziet - zijn door geen van de betrokken partijen bekendgemaakt. Muziekvideo's van artisten bij grote labels waren gecensureerd op YouTube in Duitsland sinds maart 2009, toen het vorige akkoord afliep en onderhandelingen voor een nieuwe licentie opgeschort werden.(Belga)