Twee mannen werden in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland opgepakt. De politie nam een 300-tal computers en harde schijven in beslag bij de invallen van dinsdag. Ongeveer 700 politieagenten en drie procureurs namen deel aan de huiszoekingen, die simultaan verliepen met gelijkaardige invallen in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Canada.Het parket in de Duitse stad Koblenz zei dat het netwerk beschuldigd wordt van de verkoop van software voor het verbergen van virussen en voor de diefstal van wachtwoorden en bankgegevens.

Pogingen om data te stelen en mensen af te persen komen de jongste jaren regelmatig voor. In 2015 was de in Canada gebaseerde datingsite Ashley Madison voor overspelige relaties het doelwit van hackers, die uiteindelijk gegevens van meer dan 36 miljoen gebruikers vrijgaven. (Belga)

Twee mannen werden in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland opgepakt. De politie nam een 300-tal computers en harde schijven in beslag bij de invallen van dinsdag. Ongeveer 700 politieagenten en drie procureurs namen deel aan de huiszoekingen, die simultaan verliepen met gelijkaardige invallen in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Canada.Het parket in de Duitse stad Koblenz zei dat het netwerk beschuldigd wordt van de verkoop van software voor het verbergen van virussen en voor de diefstal van wachtwoorden en bankgegevens.Pogingen om data te stelen en mensen af te persen komen de jongste jaren regelmatig voor. In 2015 was de in Canada gebaseerde datingsite Ashley Madison voor overspelige relaties het doelwit van hackers, die uiteindelijk gegevens van meer dan 36 miljoen gebruikers vrijgaven. (Belga)