Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich heeft in Bonn een centrum tegen cyber-aanvallen ingewijd. Die vormen een "groeiende dreiging" voor de essentiële infrastructuur van het land, zoals het elektriciteitsnetwerk of het watervoorzieningsnetwerk.

Het centrum, dat al sinds begin april in werking is, moet dit type aanvallen afstoppen in een zo vroeg mogelijk stadium. Dit kan door sneller informatie uit te wisselen en een beter gecoördineerde verdediging te ontwikkelen tussen de verschillende autoriteiten die belast zijn met de strijd tegen piraterij.

In het nieuwe centrum werken tien mensen. Daarnaast zijn ook de federale recherche (BKA), de douane, de veiligheidsdiensten en het leger verbonden aan het centrum.

"De aanvallen worden steeds complexer en kunnen daardoor niet meer aangepakt worden door één enkele autoriteit", klinkt het in een mededeling van Binnenlandse Zaken. Volgens de vorige minister van van Binnenlandse Zaken zou er elke twee of drie seconden een poging zijn.

In 2009 zetten de Verenigde Staten al een gelijkaardig centrum op. Tijdens een top in november 2010 besliste de NAVO om van elektronische verdediging een prioriteit te maken.

Bron: Belga

Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich heeft in Bonn een centrum tegen cyber-aanvallen ingewijd. Die vormen een "groeiende dreiging" voor de essentiële infrastructuur van het land, zoals het elektriciteitsnetwerk of het watervoorzieningsnetwerk. Het centrum, dat al sinds begin april in werking is, moet dit type aanvallen afstoppen in een zo vroeg mogelijk stadium. Dit kan door sneller informatie uit te wisselen en een beter gecoördineerde verdediging te ontwikkelen tussen de verschillende autoriteiten die belast zijn met de strijd tegen piraterij. In het nieuwe centrum werken tien mensen. Daarnaast zijn ook de federale recherche (BKA), de douane, de veiligheidsdiensten en het leger verbonden aan het centrum. "De aanvallen worden steeds complexer en kunnen daardoor niet meer aangepakt worden door één enkele autoriteit", klinkt het in een mededeling van Binnenlandse Zaken. Volgens de vorige minister van van Binnenlandse Zaken zou er elke twee of drie seconden een poging zijn. In 2009 zetten de Verenigde Staten al een gelijkaardig centrum op. Tijdens een top in november 2010 besliste de NAVO om van elektronische verdediging een prioriteit te maken. Bron: Belga