De sluiting en verhuis van een Dell-fabriek in Ierland kost 1900 banen. Bij EMC worden 2400 jobs geschrapt. Bij elektronicaproducent TDK zijn 8000 jobs overbodig.

De mokerslagen in de it-sector volgen elkaar in sneltempo op. Deze keer zijn het Dell en EMC die met slecht nieuws komen. Bij Dell wordt een Ierse fabriek gesloten en verhuisd naar Polen. Zo verdwijnen er 1900 jobs. De beslissing is opvallend omdat de fabriek een van de speerpunten was van de zogenaamde 'Celtic Tiger'-economie, het hoogtechnologisch economisch klimaat dat Ierland in de jaren '90 promootte.

Bij EMC zouden 2400 jobs moeten verdwijnen in het komende anderhalf jaar, waaronder 600 in het hoofdkantoor en Boston. Het gaat over 7 procent van het totale werknemersbestand van 34.000 mensen. Analisten reageren verrast omdat EMC tot dusver de doelstellingen haalde. In België werd in december al de [sluiting van de EMC Centera-vestiging in Mechelen aangekondigd]. 49 mensen moeten er vertrekken.

TDK, de Japanse producent van elektronische componenten, moeten 8000 banen verdwijnen door de sluiting van 4 productiesites. Welke fabrieken sluiten, is nog onduidelijk, maar aangenomen wordt dat die buiten Japan liggen. Het bedrijf verwachtte aanvankelijk 250 miljoen dollar winst te draaien, maar dat wordt nu hoogstwaarschijnlijk het grootste jaarverlies ooit, 280 miljoen dollar. TDK schrapte vorig jaar al 17.000 jobs in China.

De sluiting en verhuis van een Dell-fabriek in Ierland kost 1900 banen. Bij EMC worden 2400 jobs geschrapt. Bij elektronicaproducent TDK zijn 8000 jobs overbodig. De mokerslagen in de it-sector volgen elkaar in sneltempo op. Deze keer zijn het Dell en EMC die met slecht nieuws komen. Bij Dell wordt een Ierse fabriek gesloten en verhuisd naar Polen. Zo verdwijnen er 1900 jobs. De beslissing is opvallend omdat de fabriek een van de speerpunten was van de zogenaamde 'Celtic Tiger'-economie, het hoogtechnologisch economisch klimaat dat Ierland in de jaren '90 promootte. Bij EMC zouden 2400 jobs moeten verdwijnen in het komende anderhalf jaar, waaronder 600 in het hoofdkantoor en Boston. Het gaat over 7 procent van het totale werknemersbestand van 34.000 mensen. Analisten reageren verrast omdat EMC tot dusver de doelstellingen haalde. In België werd in december al de [sluiting van de EMC Centera-vestiging in Mechelen aangekondigd]. 49 mensen moeten er vertrekken. TDK, de Japanse producent van elektronische componenten, moeten 8000 banen verdwijnen door de sluiting van 4 productiesites. Welke fabrieken sluiten, is nog onduidelijk, maar aangenomen wordt dat die buiten Japan liggen. Het bedrijf verwachtte aanvankelijk 250 miljoen dollar winst te draaien, maar dat wordt nu hoogstwaarschijnlijk het grootste jaarverlies ooit, 280 miljoen dollar. TDK schrapte vorig jaar al 17.000 jobs in China.