Ericsson kondigde twee jaar geleden een flink bezuinigingsprogramma aan. Afgelopen zomer werd het besparingsdoel verder opgeschroefd, omdat de financiële resultaten ondermaats bleven. Dat kostte uiteindelijk ook topman Hans Vestberg de kop. Hij werd eind juli de laan uit gestuurd.

Ericsson, dat apparatuur voor telecomnetwerken maakt, liet in een verklaring weten dat door reorganisaties wereldwijd banen komen te vervallen. Hoeveel precies, en hoe de pijn wordt verdeeld, wil het bedrijf naar eigen zeggen eerst bespreken met het betreffende personeel en de vakbonden.

(ANP/WK)

Ericsson kondigde twee jaar geleden een flink bezuinigingsprogramma aan. Afgelopen zomer werd het besparingsdoel verder opgeschroefd, omdat de financiële resultaten ondermaats bleven. Dat kostte uiteindelijk ook topman Hans Vestberg de kop. Hij werd eind juli de laan uit gestuurd.Ericsson, dat apparatuur voor telecomnetwerken maakt, liet in een verklaring weten dat door reorganisaties wereldwijd banen komen te vervallen. Hoeveel precies, en hoe de pijn wordt verdeeld, wil het bedrijf naar eigen zeggen eerst bespreken met het betreffende personeel en de vakbonden.(ANP/WK)