Het paswoord van meer dan 10.000 Hotmail-, MSN- en Live.com-gebruikers is niet langer geheim. Hun account werd gehackt en op een online forum voor softwarefabrikanten werd hun paswoord vrijgegeven.

Op de website www.neowin.net stond een rapport met dat nieuws te lezen. Volgens Neowin was de lijst vrijdag beschikbaar op www.pastebin.com, maar kan ze nu niet langer opgevraagd worden. De meeste accounts zouden uit Europa afkomstig zijn en beginnen met een letter 'a' of 'b'.

Wat extra zorgen baart, is het feit dat vele mensen dezelfde inloggegevens gebruiken voor andere Microsofttoepassingen, zodat gevoelige informatie in verkeerde handen kan terechtkomen. Neowin adviseert Hotmail-gebruikers om hun paswoord onmiddellijk te veranderen.

"We onderzoeken de situatie en zullen zo snel mogelijk de noodzakelijke stappen ondernemen", reageert een woordvoerder van Microsoft, dat het Hotmail-portaal ter beschikking stelt.

Het paswoord van meer dan 10.000 Hotmail-, MSN- en Live.com-gebruikers is niet langer geheim. Hun account werd gehackt en op een online forum voor softwarefabrikanten werd hun paswoord vrijgegeven. Op de website www.neowin.net stond een rapport met dat nieuws te lezen. Volgens Neowin was de lijst vrijdag beschikbaar op www.pastebin.com, maar kan ze nu niet langer opgevraagd worden. De meeste accounts zouden uit Europa afkomstig zijn en beginnen met een letter 'a' of 'b'. Wat extra zorgen baart, is het feit dat vele mensen dezelfde inloggegevens gebruiken voor andere Microsofttoepassingen, zodat gevoelige informatie in verkeerde handen kan terechtkomen. Neowin adviseert Hotmail-gebruikers om hun paswoord onmiddellijk te veranderen. "We onderzoeken de situatie en zullen zo snel mogelijk de noodzakelijke stappen ondernemen", reageert een woordvoerder van Microsoft, dat het Hotmail-portaal ter beschikking stelt.