Zo'n duizend mensen die hun fiscale aangifte via Tax-On-Web hebben ingediend, kregen af te rekenen met een fout in deze online overheidsdienst, zo meldde het Radio 1-programma Hautekiet.

In Tax-On-Web is het in principe mogelijk aangiftes achteraf nog te corrigeren of aanvullen, voor het geval je iets vergat in te vullen. Maar bij meerdere mensen die correcties wilden aanbrengen, waren de eerder ingevulde gegevens plots verdwenen. Dit leidde in een aantal gevallen tot een foutieve aangifte, en bijgevolg ook een foutieve afrekening.

"Het gaat om een duizendtal gevallen", erkent Francis Adyns van FOD Financiën op Radio 1. "Maar het volstaat om contact op te nemen met de controledienst om de fout te laten rechtzetten."

Zo'n duizend mensen die hun fiscale aangifte via Tax-On-Web hebben ingediend, kregen af te rekenen met een fout in deze online overheidsdienst, zo meldde het Radio 1-programma Hautekiet. In Tax-On-Web is het in principe mogelijk aangiftes achteraf nog te corrigeren of aanvullen, voor het geval je iets vergat in te vullen. Maar bij meerdere mensen die correcties wilden aanbrengen, waren de eerder ingevulde gegevens plots verdwenen. Dit leidde in een aantal gevallen tot een foutieve aangifte, en bijgevolg ook een foutieve afrekening. "Het gaat om een duizendtal gevallen", erkent Francis Adyns van FOD Financiën op Radio 1. "Maar het volstaat om contact op te nemen met de controledienst om de fout te laten rechtzetten."