Huawei zal vermoedelijk twee versies van de Mate 9 op de markt brengen. De eerste is de Mate 9 met 5,9 inch scherm zonder gebogen randen met een schermresolutie van 1080p. De tweede is een 'Pro'-versie, met gebogen randen en een resolutie van 1440 keer 2560. Die krijgt ook een fysieke homeknop mee, die bij het goedkopere toestel ontbreekt, schrijft VentureBeat.

Journalist Evan Blass laat op Twitter weten dat de duurste variant dan wel topspecificaties meekrijgt, maar ook veel zal kosten: 1.300 dollar.

Met de hoge resolutie van dat toestel zou hij zeer geschikt zijn voor de Google Daydream VR-bril.

In het toestel zit de eigen Kirin 960-chipset. De toestellen krijgen 4GB RAM mee en een opslag variërend van 64GB tot 256GB. De Mate 9 zou dezelfde dubbele 20-megapixelcamera's meekrijgen als de P9 - de beste telefoon van het merk die nu al verkrijgbaar is. Daar is de mogelijkheid voor 4x optische zoom toegevoegd.

Samsung Galaxy Note 7

De Mate-serie van Huawei is vergelijkbaar met de Note-serie van Samsung. Het gaat om een groter toestel (5,9 inch) - ook wel phablet genoemd - met topspecificaties. De Galaxy Note 7 van Samsung is onlangs uit de verkoop gehaald omdat het toestel vlam kon vatten. De Mate 9 zou voor mensen die dat toestel niet konden kopen een vervanger kunnen zijn en daarmee het Chinese Huawei definitief op de kaart kunnen zetten.

Onthulling vermoedelijk op 3 november

Huawei heeft een evenement aangekondigd op 3 november in München waar de Mate 9 en Mate 9 Pro vermoedelijk onthuld zal worden. Data News is erbij en doet verslag.

Huawei zal vermoedelijk twee versies van de Mate 9 op de markt brengen. De eerste is de Mate 9 met 5,9 inch scherm zonder gebogen randen met een schermresolutie van 1080p. De tweede is een 'Pro'-versie, met gebogen randen en een resolutie van 1440 keer 2560. Die krijgt ook een fysieke homeknop mee, die bij het goedkopere toestel ontbreekt, schrijft VentureBeat.Journalist Evan Blass laat op Twitter weten dat de duurste variant dan wel topspecificaties meekrijgt, maar ook veel zal kosten: 1.300 dollar.Met de hoge resolutie van dat toestel zou hij zeer geschikt zijn voor de Google Daydream VR-bril. In het toestel zit de eigen Kirin 960-chipset. De toestellen krijgen 4GB RAM mee en een opslag variërend van 64GB tot 256GB. De Mate 9 zou dezelfde dubbele 20-megapixelcamera's meekrijgen als de P9 - de beste telefoon van het merk die nu al verkrijgbaar is. Daar is de mogelijkheid voor 4x optische zoom toegevoegd.Samsung Galaxy Note 7De Mate-serie van Huawei is vergelijkbaar met de Note-serie van Samsung. Het gaat om een groter toestel (5,9 inch) - ook wel phablet genoemd - met topspecificaties. De Galaxy Note 7 van Samsung is onlangs uit de verkoop gehaald omdat het toestel vlam kon vatten. De Mate 9 zou voor mensen die dat toestel niet konden kopen een vervanger kunnen zijn en daarmee het Chinese Huawei definitief op de kaart kunnen zetten.Onthulling vermoedelijk op 3 novemberHuawei heeft een evenement aangekondigd op 3 november in München waar de Mate 9 en Mate 9 Pro vermoedelijk onthuld zal worden. Data News is erbij en doet verslag.