Wie een wasmachine, pc of tv koopt in een fysieke winkel, kan daar het oude toestel eenvoudigweg achterlaten om het zo via Recupel te laten recycleren. Webshops hebben in principe dezelfde wettelijke verplichting, maar in praktijk gebeurt dat niet altijd even soepel.

"De aanvaardingsplicht geldt ook voor webshops, maar wordt niet stelselmatig toegepast. Samen met Safeshops nemen we een stap in de goede richting want iedere webshop met een Safeshops label wordt bij (her)certificatie hierop gewezen en gecontroleerd," zegt Peter Sabbe, ceo van Recupel.

Safeshops, een kwaliteitslabel voor webshops, neemt zich voor om haar leden te informeren en te wijzen op hun verplichtingen. Dat is ook nodig, want volgend Recupel worden vandaag 39 procent van alle toestellen op de markt weer ingezameld. Tegen 2019 moet dat in heel Europa op 65% liggen.

Wie een wasmachine, pc of tv koopt in een fysieke winkel, kan daar het oude toestel eenvoudigweg achterlaten om het zo via Recupel te laten recycleren. Webshops hebben in principe dezelfde wettelijke verplichting, maar in praktijk gebeurt dat niet altijd even soepel."De aanvaardingsplicht geldt ook voor webshops, maar wordt niet stelselmatig toegepast. Samen met Safeshops nemen we een stap in de goede richting want iedere webshop met een Safeshops label wordt bij (her)certificatie hierop gewezen en gecontroleerd," zegt Peter Sabbe, ceo van Recupel.Safeshops, een kwaliteitslabel voor webshops, neemt zich voor om haar leden te informeren en te wijzen op hun verplichtingen. Dat is ook nodig, want volgend Recupel worden vandaag 39 procent van alle toestellen op de markt weer ingezameld. Tegen 2019 moet dat in heel Europa op 65% liggen.