Traditiegetrouw is het voorjaar het seizoen van de filmprijzen, en het najaar dat van de e-governmentprijzen. Binnenkort weten we wie de Europese e-government Awards en de Belgische eGov Awards voor 2009 wint. Maar op het World e-Democracy Forum in Parijs werden op 23 oktober al de winnaars van de e-Democracy Awards 2009 bekend gemaakt.

De World e-Democracy Forum e-Democracy Award ging naar EU Profiler. Dit initiatief van onder meer het European Institute of Florence was een soort stemtest: een website waarmee je in de aanloop naar de laatste Europese verkiezingen kon bepalen naar welke politieke fracties je voorkeur uitging. De site baseerde zich hiervoor op het antwoord dat je gaf op een aantal vragen. EU Profiler trok zo'n 2,5 miljoen bezoekers.

De International e-Democracy Award ging enigszins verrassend naar een commercieel bedrijf, of toch naar zijn vertegenwoordiger: Peter Greenberger, verantwoordelijk voor de politieke advertenties bij Google VS. Greenberger kreeg de prijs vooral voor de rol die hij speelde bij het inzetten van webtools bij de jongste Amerikaanse verkiezingen, meer bepaald door het team van Barack Obama. Peter Greenberger informeert politici en mensen uit de administraties over het inzetten van Google diensten zoals YouTube, Google Ads, - Maps en -Docs bij het meer toegankelijk maken van het politieke proces.

De European e-Democracy Award ging naar de website van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten van de Socialistische groep in het Europees Parlement. Deze website biedt een forum voor debat en informatie in Web 2.0-stijl.

De Franse e-Democracy Award ging tenslotte naar Auwwwergne.com, een platform van blogs dat dicht aanleunt bij een sociaal netwerk.

Meer info: http://www.edemocracy-forum.com/2009/10/awards.html#more

Traditiegetrouw is het voorjaar het seizoen van de filmprijzen, en het najaar dat van de e-governmentprijzen. Binnenkort weten we wie de Europese e-government Awards en de Belgische eGov Awards voor 2009 wint. Maar op het World e-Democracy Forum in Parijs werden op 23 oktober al de winnaars van de e-Democracy Awards 2009 bekend gemaakt. De World e-Democracy Forum e-Democracy Award ging naar EU Profiler. Dit initiatief van onder meer het European Institute of Florence was een soort stemtest: een website waarmee je in de aanloop naar de laatste Europese verkiezingen kon bepalen naar welke politieke fracties je voorkeur uitging. De site baseerde zich hiervoor op het antwoord dat je gaf op een aantal vragen. EU Profiler trok zo'n 2,5 miljoen bezoekers. De International e-Democracy Award ging enigszins verrassend naar een commercieel bedrijf, of toch naar zijn vertegenwoordiger: Peter Greenberger, verantwoordelijk voor de politieke advertenties bij Google VS. Greenberger kreeg de prijs vooral voor de rol die hij speelde bij het inzetten van webtools bij de jongste Amerikaanse verkiezingen, meer bepaald door het team van Barack Obama. Peter Greenberger informeert politici en mensen uit de administraties over het inzetten van Google diensten zoals YouTube, Google Ads, - Maps en -Docs bij het meer toegankelijk maken van het politieke proces. De European e-Democracy Award ging naar de website van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten van de Socialistische groep in het Europees Parlement. Deze website biedt een forum voor debat en informatie in Web 2.0-stijl. De Franse e-Democracy Award ging tenslotte naar Auwwwergne.com, een platform van blogs dat dicht aanleunt bij een sociaal netwerk. Meer info: http://www.edemocracy-forum.com/2009/10/awards.html#more