Net nu Indigov de jaarlijkse monitor van gemeentelijke websites op ons loslaat, doet de Oost-Vlaamse gemeente Wichelen een opvallende tegenzet. Ze koopt 5 typemachines aan.

Het bericht staat te lezen in de krant De Standaard. De gemeentediensten van Wichelen blijven vasthouden aan hun betrouwbare elektronische typmachines. De oude IBM-apparaten uit de jaren '80 worden vervangen door 5 nieuwe exemplaren. Vernieuwing was nodig, want er waren al jaren geen wisselstukken te verkrijgen, waardoor bij een defect gewoon onderdelen uit een ander toestel gehaald werden.

De krant citeert Martine Van Wesemael van de dienst bevolking: "Ik wil geen superding, een gewoon typemachientje is al meer dan genoeg, als het maar werkt en betrouwbaar is." En dat is bij een computer niet het geval, zo blijkt. "Voorlopige verblijfsdocumenten, diploma's voor gouden bruiloften, trouwboekjes,... Al die dingen lukken niet met de computer. Ofwel zijn de documenten te dik om ze in een printer te proppen, ofwel slaat de printer tilt." Volgens Van Wesemael zou Wichelen helemaal geen uitzondering zijn en zouden ze zelfs in steden als Gent en Antwerpen soms nog met oude typemachines werken.

Dat Wichelen het serieus neemt met de modernisering, bewijst ook de aankoop van een gloednieuwe business intelligence-oplossing: een wichelroede...

Net nu Indigov de jaarlijkse monitor van gemeentelijke websites op ons loslaat, doet de Oost-Vlaamse gemeente Wichelen een opvallende tegenzet. Ze koopt 5 typemachines aan. Het bericht staat te lezen in de krant De Standaard. De gemeentediensten van Wichelen blijven vasthouden aan hun betrouwbare elektronische typmachines. De oude IBM-apparaten uit de jaren '80 worden vervangen door 5 nieuwe exemplaren. Vernieuwing was nodig, want er waren al jaren geen wisselstukken te verkrijgen, waardoor bij een defect gewoon onderdelen uit een ander toestel gehaald werden. De krant citeert Martine Van Wesemael van de dienst bevolking: "Ik wil geen superding, een gewoon typemachientje is al meer dan genoeg, als het maar werkt en betrouwbaar is." En dat is bij een computer niet het geval, zo blijkt. "Voorlopige verblijfsdocumenten, diploma's voor gouden bruiloften, trouwboekjes,... Al die dingen lukken niet met de computer. Ofwel zijn de documenten te dik om ze in een printer te proppen, ofwel slaat de printer tilt." Volgens Van Wesemael zou Wichelen helemaal geen uitzondering zijn en zouden ze zelfs in steden als Gent en Antwerpen soms nog met oude typemachines werken. Dat Wichelen het serieus neemt met de modernisering, bewijst ook de aankoop van een gloednieuwe business intelligence-oplossing: een wichelroede...