E Ink, dat gespecialiseerd is 'elektronisch papier'-schermen, heeft een meerderheidsbelang genomen in SiPix.

Het Taiwanese E Ink neemt 82,7 procent van SiPix over. Op termijn zal dat uitgebreid worden naar 100 procent. De marktwaarde van SiPix wordt geschat op 40,5 miljoen euro. Op die manier breidt E Ink zijn huidige marktaandeel van ruim 90 (!) procent nog verder uit.

Hoewel de kwaliteit van de SiPix-schermen wat lager is - iets minder scherp, iets minder contrast - koopt E Ink het bedrijf voor de patenten. SiPix gebruikt een andere technologie - zogenaamde 'microcups' - om een elektroforetisch scherm te bouwen. E Ink werd groot dankzij zijn sterkte op de e-readermarkt. Maar met de technologie van SiPix kan het ook verder doorgroeien in elektronische prijskaartjes, klokken, smartcards en andere 'eenvoudigere' producten die op een goedkope manier elektronisch papier kunnen integreren.

E Ink, dat gespecialiseerd is 'elektronisch papier'-schermen, heeft een meerderheidsbelang genomen in SiPix. Het Taiwanese E Ink neemt 82,7 procent van SiPix over. Op termijn zal dat uitgebreid worden naar 100 procent. De marktwaarde van SiPix wordt geschat op 40,5 miljoen euro. Op die manier breidt E Ink zijn huidige marktaandeel van ruim 90 (!) procent nog verder uit. Hoewel de kwaliteit van de SiPix-schermen wat lager is - iets minder scherp, iets minder contrast - koopt E Ink het bedrijf voor de patenten. SiPix gebruikt een andere technologie - zogenaamde 'microcups' - om een elektroforetisch scherm te bouwen. E Ink werd groot dankzij zijn sterkte op de e-readermarkt. Maar met de technologie van SiPix kan het ook verder doorgroeien in elektronische prijskaartjes, klokken, smartcards en andere 'eenvoudigere' producten die op een goedkope manier elektronisch papier kunnen integreren.