In Washington DC gaat het om status en het meest begeerde statussysmbool is dan allicht het e-mailadres van president Obama kennen.

Barack Obama mag dan wel zijn slag, of beter zijn Blackberry, hebben thuisgehaald, het lijkt erop dat zijn adressenlijstje erg exclusief is. Een rondvraag door de New York Times bij een aantal vrienden en medewerkers van de president leert dat de meeste medewerkers van tijdens de verkiezingscampagne het nieuwe e-mailadres niet kennen, terwijl van slechts weinig huidige medewerkers kon worden bevestigd dat ze het hebben (onder meer de vice-president en het hoofd van de staf van het Witte Huis).

Kortom, het e-mailadres van Obama kennen blijkt het equivalent te zijn van wat vroeger de kennis van het rechtstreekse faxnummer was (president Clinton en vader Bush), of het makkelijk versieren van een bijzonder bezoek. Anderen hebben dan weer geen nood aan de kennis van het adres, zoals minister van defensie Gates. Die stelt dat hij Obama voldoende vaak ziet om daar geen nood aan te hebben.

Met de beperking van het aantal personen dat het adres kennen, hoopt men het lekken ervan te vermijden (hoewel het sowieso regelmatig zou worden gewijzigd). Bijkomende beperkingen omvatten voorts het inperken van de 'forward'-mogelijkheden en de onmogelijkheid om 'attachments' naar de president te sturen. Twee maatregelen die ook in het gewone bedrijfsleven allicht warm kunnen worden aanbevolen.

In Washington DC gaat het om status en het meest begeerde statussysmbool is dan allicht het e-mailadres van president Obama kennen. Barack Obama mag dan wel zijn slag, of beter zijn Blackberry, hebben thuisgehaald, het lijkt erop dat zijn adressenlijstje erg exclusief is. Een rondvraag door de New York Times bij een aantal vrienden en medewerkers van de president leert dat de meeste medewerkers van tijdens de verkiezingscampagne het nieuwe e-mailadres niet kennen, terwijl van slechts weinig huidige medewerkers kon worden bevestigd dat ze het hebben (onder meer de vice-president en het hoofd van de staf van het Witte Huis). Kortom, het e-mailadres van Obama kennen blijkt het equivalent te zijn van wat vroeger de kennis van het rechtstreekse faxnummer was (president Clinton en vader Bush), of het makkelijk versieren van een bijzonder bezoek. Anderen hebben dan weer geen nood aan de kennis van het adres, zoals minister van defensie Gates. Die stelt dat hij Obama voldoende vaak ziet om daar geen nood aan te hebben. Met de beperking van het aantal personen dat het adres kennen, hoopt men het lekken ervan te vermijden (hoewel het sowieso regelmatig zou worden gewijzigd). Bijkomende beperkingen omvatten voorts het inperken van de 'forward'-mogelijkheden en de onmogelijkheid om 'attachments' naar de president te sturen. Twee maatregelen die ook in het gewone bedrijfsleven allicht warm kunnen worden aanbevolen.