Het emailadres dat je van je provider krijgt blijft voortaan tot anderhalf jaar na je vertrek toegankelijk.

De maatregel houdt in dat wie een emailadres van zijn provider (zoals @belgacom.be en @telenet.be) gebruikt, maar op een dag naar een andere operator overstapt, nog steeds in zijn oude mailbox kan. Dat moet het makkelijker maken om contacten in te lichten, maar ook om bijvoorbeeld een lang vergeten wachtwoord op te vragen.

De maatregel werd begin dit jaar al goedgekeurd via een wetsontwerp in de kamercommissie Infrastructuur en staat sinds 27 maart in de wet. Maar de mogelijkheid treed pas in werking vanaf morgen, 8 mei.

Het initiatief is afkomstig van CD&V-volksvertegenwoordiger Roel Deseyn. Hij pleitte aanvankelijk om de oude termijn van zes maanden op te trekken naar twee jaar, maar kan zich vinden in het compromis van 18 maanden.

Een alternatief voor een gratis mailbox bij een provider is een adres bij webdiensten als Gmail en Windows Live (het vroegere Hotmail van Microsoft). Hier beschik je doorgaans over evenveel of meer opslagruimte en je kan je account blijven raadplegen wanneer je van provider wisselt.

Het emailadres dat je van je provider krijgt blijft voortaan tot anderhalf jaar na je vertrek toegankelijk. De maatregel houdt in dat wie een emailadres van zijn provider (zoals @belgacom.be en @telenet.be) gebruikt, maar op een dag naar een andere operator overstapt, nog steeds in zijn oude mailbox kan. Dat moet het makkelijker maken om contacten in te lichten, maar ook om bijvoorbeeld een lang vergeten wachtwoord op te vragen. De maatregel werd begin dit jaar al goedgekeurd via een wetsontwerp in de kamercommissie Infrastructuur en staat sinds 27 maart in de wet. Maar de mogelijkheid treed pas in werking vanaf morgen, 8 mei. Het initiatief is afkomstig van CD&V-volksvertegenwoordiger Roel Deseyn. Hij pleitte aanvankelijk om de oude termijn van zes maanden op te trekken naar twee jaar, maar kan zich vinden in het compromis van 18 maanden. Een alternatief voor een gratis mailbox bij een provider is een adres bij webdiensten als Gmail en Windows Live (het vroegere Hotmail van Microsoft). Hier beschik je doorgaans over evenveel of meer opslagruimte en je kan je account blijven raadplegen wanneer je van provider wisselt.