De gifjes komen er via een add-in van de bekende webdienst Giphy. Het wordt mogelijk om mensen te mentionen in het mailgesprek. Dit kan zoals twitter met een @ voor de naam van de gebruiker. Het typen van @Jan zorgt er bijvoorbeeld voor dat die gebruiker toegevoegd wordt in een 'aan'-veld van de mail.

Daarnaast heeft Microsoft zijn e-maildienst beter geïntegreerd met Microsoft Office. Zo is het nu mogelijk om vanuit Outlook documenten van Office-toepassingen als Word, Powerpoint en Excel te bewerken.

Ook wordt de zoekfunctie verbeterd en wordt het mogelijk om gepinde berichten in mappen te plaatsen. De emoji's zitten in de editor als aparte knop, terwijl het bewerken van foto's mogelijk is bij het plakken van afbeeldingen in de webmail.

De nieuwe functies zijn als eerste in Noord-Amerika uitgerold. De rest van de wereld volgt spoedig, zo belooft Microsoft.

De gifjes komen er via een add-in van de bekende webdienst Giphy. Het wordt mogelijk om mensen te mentionen in het mailgesprek. Dit kan zoals twitter met een @ voor de naam van de gebruiker. Het typen van @Jan zorgt er bijvoorbeeld voor dat die gebruiker toegevoegd wordt in een 'aan'-veld van de mail.Daarnaast heeft Microsoft zijn e-maildienst beter geïntegreerd met Microsoft Office. Zo is het nu mogelijk om vanuit Outlook documenten van Office-toepassingen als Word, Powerpoint en Excel te bewerken.Ook wordt de zoekfunctie verbeterd en wordt het mogelijk om gepinde berichten in mappen te plaatsen. De emoji's zitten in de editor als aparte knop, terwijl het bewerken van foto's mogelijk is bij het plakken van afbeeldingen in de webmail.De nieuwe functies zijn als eerste in Noord-Amerika uitgerold. De rest van de wereld volgt spoedig, zo belooft Microsoft.