E-mails sturen naar de foute personen: het is iets wat u, vooral in een professionele context, maar beter niet overkomt. Als u Gmail gebruikt, bestaat de kans echter dat u het de jongste dagen wel eens hebt meegemaakt. Tenminste, als u blindelings op de autocomplete-functie vertrouwd hebt.

Technologiesite TechCrunch maakt, op basis van talrijke klachten van Gmail gebruikers, immers melding van een bug in autocomplete, waardoor Google e-mailadressen verkeerdelijk aanvult.

Het viel ook voor bij de bekende Amerikaanse ondernemer Marc Andreessen. In zijn geval verkoos Gmail bij de autocomplete een e-mailadres van iemand die hij één keer heeft gemaild boven dat van een persoon met wie hij al 10.000 e-mails uitwisselde.

Google heeft op Twitter bevestigd dat er een probleem is, en zegt aan een oplossing te werken. In de tussentijd controleert u maar beter eerst nog eens de gesuggereerde e-mailadressen, zonder blind te vertrouwen op autocomplete.

E-mails sturen naar de foute personen: het is iets wat u, vooral in een professionele context, maar beter niet overkomt. Als u Gmail gebruikt, bestaat de kans echter dat u het de jongste dagen wel eens hebt meegemaakt. Tenminste, als u blindelings op de autocomplete-functie vertrouwd hebt.Technologiesite TechCrunch maakt, op basis van talrijke klachten van Gmail gebruikers, immers melding van een bug in autocomplete, waardoor Google e-mailadressen verkeerdelijk aanvult. Het viel ook voor bij de bekende Amerikaanse ondernemer Marc Andreessen. In zijn geval verkoos Gmail bij de autocomplete een e-mailadres van iemand die hij één keer heeft gemaild boven dat van een persoon met wie hij al 10.000 e-mails uitwisselde.Google heeft op Twitter bevestigd dat er een probleem is, en zegt aan een oplossing te werken. In de tussentijd controleert u maar beter eerst nog eens de gesuggereerde e-mailadressen, zonder blind te vertrouwen op autocomplete.