Richard Egan, een van de oprichters van opslagreus EMC, heeft in zijn Amerikaanse woonplaats Boston een einde aan zijn leven gemaakt. Egan leedt aan terminale longkanker.

Miljardair Richard Egan, de 'E' in de naam EMC, was een 'selfmade man' en stond bekend als een slimme zakenman met een lange staat van dienst in de ict-sector. Hij startte in 1979 samen met Roger Marino EMC en verkocht kantoormeubilair. Later werden dat geheugenmodules, harde schijven en opslagapparatuuur. EMC, dat een kantoor heeft in Hopkinton nabij Boston, is nu een van de grootste storageleveranciers van de wereld.

Egan verliet EMC in januari 2001. Hij verzamelde fondsen voor de Republikeinse partij en werd de Amerikaanse ambassadeur in Ierland. Dat hield hij 15 maanden vol, waarna hij terugkeerde naar Boston.

Egan werd 73 jaar.

In samenwerking met Channelweb.nl

Richard Egan, een van de oprichters van opslagreus EMC, heeft in zijn Amerikaanse woonplaats Boston een einde aan zijn leven gemaakt. Egan leedt aan terminale longkanker. Miljardair Richard Egan, de 'E' in de naam EMC, was een 'selfmade man' en stond bekend als een slimme zakenman met een lange staat van dienst in de ict-sector. Hij startte in 1979 samen met Roger Marino EMC en verkocht kantoormeubilair. Later werden dat geheugenmodules, harde schijven en opslagapparatuuur. EMC, dat een kantoor heeft in Hopkinton nabij Boston, is nu een van de grootste storageleveranciers van de wereld. Egan verliet EMC in januari 2001. Hij verzamelde fondsen voor de Republikeinse partij en werd de Amerikaanse ambassadeur in Ierland. Dat hield hij 15 maanden vol, waarna hij terugkeerde naar Boston. Egan werd 73 jaar. In samenwerking met Channelweb.nl