Het Europese luchtvaart-, ruimtevaart- en defensieconcern EADS rust de snelle interventietroepen van de Navo met een nieuw communicatiesysteem uit.

Met het nieuwe systeem kunnen Navo-troepen op het veld rechtstreekse telefoon- en datalinks creëren met de andere eenheden van het Atlantisch Bondgenootschap. Het communicatiesysteem zou kunnen dien voor teams van 20 tot 150 gebruikers.

Het contract is volgens EADS zowat 43 miljoen euro waard. Daarbovenop is er een optie van 15 miljoen euro voor logistieke ondersteuning. EADS haalde het onder meer van Thales.

Het project wordt beheerd vanuit Newport in Wales waar Fransen, Duitsers en Britten team vormen. Externe ondersteuning komt er onder meer van Amerikaanse firma's als Booz Allen Hamilton, HP, Cisco, OSPL en Selex SI.

Bron: Belga

Het Europese luchtvaart-, ruimtevaart- en defensieconcern EADS rust de snelle interventietroepen van de Navo met een nieuw communicatiesysteem uit. Met het nieuwe systeem kunnen Navo-troepen op het veld rechtstreekse telefoon- en datalinks creëren met de andere eenheden van het Atlantisch Bondgenootschap. Het communicatiesysteem zou kunnen dien voor teams van 20 tot 150 gebruikers. Het contract is volgens EADS zowat 43 miljoen euro waard. Daarbovenop is er een optie van 15 miljoen euro voor logistieke ondersteuning. EADS haalde het onder meer van Thales. Het project wordt beheerd vanuit Newport in Wales waar Fransen, Duitsers en Britten team vormen. Externe ondersteuning komt er onder meer van Amerikaanse firma's als Booz Allen Hamilton, HP, Cisco, OSPL en Selex SI. Bron: Belga