Het Belgische it-dienstenbedrijf Easi opent een verkoopskantoor in Parijs. Het bedrijf hoopt binnen drie jaar een aanzienlijk onderdeel van de omzet in Frankrijk te boeken.

Easi landt in La Défense in Parijs. De firma hoopt er met de verkoop van IBM-software en daaraan gerelateerde diensten aan de lokale vraag te voldoen. "In de Franse markt gebruiken meer dan 50% van de bedrijven IBM Lotus Notes", zegt Robert Ptazynski, die overkomt van Easi Luxemburg om het Franse filiaal te leiden. "Als een van de belangrijkste verkooppartners van IBM Lotus in België en Luxemburg kunnen we die klanten ook interessante diensten aanbieden. Alleen al het Ile-de-France heeft een groter marktpotentieel van België en Luxemburg samen."

Easi heeft momenteel al zo'n 15 klanten in Frankrijk die het bedrijf nu vanuit Parijs kan bedienen. De ambitie is om de vestiging in drie jaar te doen uitgroeien tot een afdeling die met 15 mensen goed is voor een vijfde van de omzet van de hele Easi-groep. In 2006 draaide die een omzet van 12,4 miljoen euro met ruim 110 mensen. Naast Frankrijk en Luxemburg heeft Easi nog kantoren in Zaventem, Gent en Luik.

Door het doorschuiven van Robert Ptazynski (35) komt er een country manager-stoel vrij in Luxemburg. Die zal worden ingenomen door Michel Bastin (42), die overkomt van Getronics Luxemburg, waar hij large account manager was. De Luxemburgse vestiging van Easi is goed voor een omzet van 3 miljoen euro.

Het Belgische it-dienstenbedrijf Easi opent een verkoopskantoor in Parijs. Het bedrijf hoopt binnen drie jaar een aanzienlijk onderdeel van de omzet in Frankrijk te boeken. Easi landt in La Défense in Parijs. De firma hoopt er met de verkoop van IBM-software en daaraan gerelateerde diensten aan de lokale vraag te voldoen. "In de Franse markt gebruiken meer dan 50% van de bedrijven IBM Lotus Notes", zegt Robert Ptazynski, die overkomt van Easi Luxemburg om het Franse filiaal te leiden. "Als een van de belangrijkste verkooppartners van IBM Lotus in België en Luxemburg kunnen we die klanten ook interessante diensten aanbieden. Alleen al het Ile-de-France heeft een groter marktpotentieel van België en Luxemburg samen." Easi heeft momenteel al zo'n 15 klanten in Frankrijk die het bedrijf nu vanuit Parijs kan bedienen. De ambitie is om de vestiging in drie jaar te doen uitgroeien tot een afdeling die met 15 mensen goed is voor een vijfde van de omzet van de hele Easi-groep. In 2006 draaide die een omzet van 12,4 miljoen euro met ruim 110 mensen. Naast Frankrijk en Luxemburg heeft Easi nog kantoren in Zaventem, Gent en Luik. Door het doorschuiven van Robert Ptazynski (35) komt er een country manager-stoel vrij in Luxemburg. Die zal worden ingenomen door Michel Bastin (42), die overkomt van Getronics Luxemburg, waar hij large account manager was. De Luxemburgse vestiging van Easi is goed voor een omzet van 3 miljoen euro.