Internet service provider Easynet investeert in Amsterdam, maar stelt een investering in Brussel uit. Dat staat te lezen in Trends.

Managing director Dirk Peeters van Easynet Benelux zegt in het artikel dat de investering in Amsterdam een pure noodzaak was. "Er was geen tekort aan ruimte - we hebben daar 5.000 vierkante meter - maar aan stroom. Nu hebben we een energievoorziening van de volgende generatie neergezet."

Het datacenter in Amsterdam is nu voorzien op een vermogen van 3,2 megawatt. De belangrijkste klant is British Sky Broadcasting die er het backupcenter voor zijn 9 miljoen tv-abonnees runt. BskyB is overigens ook de eigenaar van Easynet.

Hoe het verder moet met het Belgische datacenter van 100 vierkante meter, staat nog ter discussie. "We polsen onze klanten of ze echt een Belgische locatie willen", zegt Dirk Peeters. "We kunnen naar Amsterdam, Parijs, Hamburg of Londen. Technisch is er geen probleem, het is psychologisch."

Overigens maakte Easynet Belgium vorig jaar weer 3,5 tot 3,6 miljoen euro verlies. Het herstelplan dat nu focust op grote, internationale klanten, zou wel vorderingen maken. Onder meer Levi's en Q-park zijn enkele nieuwe namen. De balans is eind juni overigens opgeschoond door de inbreng van een schuldvordering van 9,8 miljoen euro.

Bron: Trends

Internet service provider Easynet investeert in Amsterdam, maar stelt een investering in Brussel uit. Dat staat te lezen in Trends. Managing director Dirk Peeters van Easynet Benelux zegt in het artikel dat de investering in Amsterdam een pure noodzaak was. "Er was geen tekort aan ruimte - we hebben daar 5.000 vierkante meter - maar aan stroom. Nu hebben we een energievoorziening van de volgende generatie neergezet." Het datacenter in Amsterdam is nu voorzien op een vermogen van 3,2 megawatt. De belangrijkste klant is British Sky Broadcasting die er het backupcenter voor zijn 9 miljoen tv-abonnees runt. BskyB is overigens ook de eigenaar van Easynet. Hoe het verder moet met het Belgische datacenter van 100 vierkante meter, staat nog ter discussie. "We polsen onze klanten of ze echt een Belgische locatie willen", zegt Dirk Peeters. "We kunnen naar Amsterdam, Parijs, Hamburg of Londen. Technisch is er geen probleem, het is psychologisch." Overigens maakte Easynet Belgium vorig jaar weer 3,5 tot 3,6 miljoen euro verlies. Het herstelplan dat nu focust op grote, internationale klanten, zou wel vorderingen maken. Onder meer Levi's en Q-park zijn enkele nieuwe namen. De balans is eind juni overigens opgeschoond door de inbreng van een schuldvordering van 9,8 miljoen euro. Bron: Trends