De Pan-Europese telecomoperator Easynet verkoopt al zijn Belgische kmo-klanten aan Toledo Telecom. Het blijft wel voor drie jaar de wholesalediensten leveren.

1100 kmo-klanten bieden blijkbaar onvoldoende schaalgrote om een goede dienstverlening te blijven garanderen. "De 3000 à 4000 kmo-bedrijven in Nederland worden wel behouden", vertelt Benelux-managing director Dirk Peeters. Toledo zelf heeft 37.000 klanten, zowel particulieren als ondernemingen, zoals Avis, Go Sport en Planet Parfum.

Easynet richt zich meer op grote ondernemingen met meer dan 500 werknemers. Daarvan heeft het er in ons land 300 onder contract. "De verkoop van onze kmo-klanten zal onze omzet nauwelijks beïnvloeden omdat we de wholesalediensten blijven leveren. Spraak, data en internet zullen de komende drie jaar over het netwerk van Easynet blijven draaien", vertelt Dirk Peeters.

Voor Easynet is het de eerste keer dat het in ons land wholesalediensten aanbiedt. In de deal is niet voorzien dat Toledo ook zijn andere klanten overzet naar Easynet. De overnameprijs is niet bekend.

Toledo Telecom haalde vorig jaar een omzet van 16,69 miljoen euro. Easynet Benelux rekent op een groei met 15 procent tot ruim 50 miljoen euro. Het boekjaar loopt voor hen eind juni af. Easynet behoort tot de Britse BskyB groep. In België kampte het vorig jaar nog met een verlies van 3,5 miljoen euro.

De Pan-Europese telecomoperator Easynet verkoopt al zijn Belgische kmo-klanten aan Toledo Telecom. Het blijft wel voor drie jaar de wholesalediensten leveren. 1100 kmo-klanten bieden blijkbaar onvoldoende schaalgrote om een goede dienstverlening te blijven garanderen. "De 3000 à 4000 kmo-bedrijven in Nederland worden wel behouden", vertelt Benelux-managing director Dirk Peeters. Toledo zelf heeft 37.000 klanten, zowel particulieren als ondernemingen, zoals Avis, Go Sport en Planet Parfum. Easynet richt zich meer op grote ondernemingen met meer dan 500 werknemers. Daarvan heeft het er in ons land 300 onder contract. "De verkoop van onze kmo-klanten zal onze omzet nauwelijks beïnvloeden omdat we de wholesalediensten blijven leveren. Spraak, data en internet zullen de komende drie jaar over het netwerk van Easynet blijven draaien", vertelt Dirk Peeters. Voor Easynet is het de eerste keer dat het in ons land wholesalediensten aanbiedt. In de deal is niet voorzien dat Toledo ook zijn andere klanten overzet naar Easynet. De overnameprijs is niet bekend. Toledo Telecom haalde vorig jaar een omzet van 16,69 miljoen euro. Easynet Benelux rekent op een groei met 15 procent tot ruim 50 miljoen euro. Het boekjaar loopt voor hen eind juni af. Easynet behoort tot de Britse BskyB groep. In België kampte het vorig jaar nog met een verlies van 3,5 miljoen euro.