eBay heeft een belangrijke Belgische concurrent overgenomen. De veilingsite lijft 2dehands.be en 2ememain.be in.

Hoeveel het Amerikaanse bedrijf betaalt voor de Belgische sites wordt niet vrijgegeven. De site krijgt volgens zijn eigen cijfers zo'n 600.000 bezoekers per dag over de vloer en telt meer dan drie miljoen zoekertjes.

eBay laat weten dat beide sites gratis blijven maar wel de eBay-groep zullen versterken. Het bedrijf heeft in totaal in meer dan 25 landen en duizend steden lokale sites zoals 2dehands.be/2ememain.be.

Tegelijk benadrukt het bedrijf dat beide sites operationeel in handen blijven door de mensen ter plaatse. Daarbij wordt er geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van het verkoopsplatform. De Amerikaanse veilingsite ziet onder meer potentiëel op vlak van mobiele groei.

Update:

In een gesprek met onze redactie bevestigt 2dehands dat het zijn zelfstandigheid zal behouden. "Maar een aantal zaken zoals de kennis van eBay over nieuwe technologie, met het mobiele bij uitstek, zijn nu wel voor ons beschikbaar", zegt woordvoerster Aldine Reinink.

Hoeveel eBay betaalt of welke omzet het bedrijf draait wil Reinink niet kwijt. Wel werken er momenteel 13 mensen, hoofdzakelijk developers, voor het bedrijf. Daar komen er door de overname nog een aantal bij op termijn.

Oprichter en directeur van de Belgische koopjessite is en blijft Michiel van Deursen. Wel zal nog iemand van eBay hem vervoegen in het, dan tweekoppig, managementsteam.

Volgens Reinink is eBay zelf naar 2dehands.be gestapt. "Er was interesse van enkele grote Belgische en internationale spelers, maar uiteindelijk hebben we voor eBay gekozen omdat we op dezelfde lijn zitten wat visie en aanpak betreft."

eBay heeft een belangrijke Belgische concurrent overgenomen. De veilingsite lijft 2dehands.be en 2ememain.be in. Hoeveel het Amerikaanse bedrijf betaalt voor de Belgische sites wordt niet vrijgegeven. De site krijgt volgens zijn eigen cijfers zo'n 600.000 bezoekers per dag over de vloer en telt meer dan drie miljoen zoekertjes. eBay laat weten dat beide sites gratis blijven maar wel de eBay-groep zullen versterken. Het bedrijf heeft in totaal in meer dan 25 landen en duizend steden lokale sites zoals 2dehands.be/2ememain.be. Tegelijk benadrukt het bedrijf dat beide sites operationeel in handen blijven door de mensen ter plaatse. Daarbij wordt er geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van het verkoopsplatform. De Amerikaanse veilingsite ziet onder meer potentiëel op vlak van mobiele groei.Update: In een gesprek met onze redactie bevestigt 2dehands dat het zijn zelfstandigheid zal behouden. "Maar een aantal zaken zoals de kennis van eBay over nieuwe technologie, met het mobiele bij uitstek, zijn nu wel voor ons beschikbaar", zegt woordvoerster Aldine Reinink. Hoeveel eBay betaalt of welke omzet het bedrijf draait wil Reinink niet kwijt. Wel werken er momenteel 13 mensen, hoofdzakelijk developers, voor het bedrijf. Daar komen er door de overname nog een aantal bij op termijn. Oprichter en directeur van de Belgische koopjessite is en blijft Michiel van Deursen. Wel zal nog iemand van eBay hem vervoegen in het, dan tweekoppig, managementsteam. Volgens Reinink is eBay zelf naar 2dehands.be gestapt. "Er was interesse van enkele grote Belgische en internationale spelers, maar uiteindelijk hebben we voor eBay gekozen omdat we op dezelfde lijn zitten wat visie en aanpak betreft."