Online veilingplatform eBay heeft aanbevelingensite Hunch overgenomen.

Hunch is opgericht in 2009 in New York. Hunch heeft een (door MIT-bollebozen gebouwde) aanbevelingsmotor in huis: op basis van een aantal vragen die de gebruiker krijgt, schotelt die hem aangepaste resultaten voor. eBay wil die functionaliteiten ook toevoegen op eBay, om gebruikers op een originele manier naar andere producten te leiden. Naar verluidt zou de site ook nog op zichzelf blijven bestaan.

eBay heeft geen financiële details bekendgemaakt, maar hier en daar circuleert de som van 80 miljoen dollar. Alle 50 werknemers worden mee overgenomen.

Online veilingplatform eBay heeft aanbevelingensite Hunch overgenomen. Hunch is opgericht in 2009 in New York. Hunch heeft een (door MIT-bollebozen gebouwde) aanbevelingsmotor in huis: op basis van een aantal vragen die de gebruiker krijgt, schotelt die hem aangepaste resultaten voor. eBay wil die functionaliteiten ook toevoegen op eBay, om gebruikers op een originele manier naar andere producten te leiden. Naar verluidt zou de site ook nog op zichzelf blijven bestaan. eBay heeft geen financiële details bekendgemaakt, maar hier en daar circuleert de som van 80 miljoen dollar. Alle 50 werknemers worden mee overgenomen.