Luttele maanden na de overname van webwinkelspecialist GSI Commerce, lijft eBay nu ook het open source e-commerce platform Magento in voor een niet nader genoemd bedrag. Sinds 2010 had eBay al 49 procent van de Magento-aandelen in handen.

Bovendien heeft eBay met de restanten van Prostores - een overname uit eind 2004 - nog een bijkomend e-commerce platform in handen. Om nog maar te zwijgen van het eigen veilingplatform en het betalingsgedeelte Paypal.

Het lijkt er op dat eBay voor een consolidatie en integratie van de verschillende puzzelstukken staat. Dat is ook de boodschap die eBay-ceo John Donahoe lijkt te geven. In het persbericht zegt hij dat Magento zal ingepast worden in het nieuwe X.Commerce-project van eBay. X.Commerce wordt een "geïntegreerd open source platform" . John Donahoe belooft meer details te onthullen op een conferentie voor ontwikkelaars in oktober. Allicht zal dan bekend worden op welk platform uiteindelijk gestandaardiseerd zal worden welke rol eBay voor zichzelf weggelegd ziet in de e-commerce wereld.

In een FAQ-document bestemd voor de klanten van Magento, verduidelijkt het bedrijf wel dat het product apart beschikbaar blijft en dat het X.Commerce-project zijn eigen weg gaat. Het Magento -team van 290 werknemers met ceo Roy Rubin blijft op post in hoofdzetel Los Angeles en in de kantoren in Oekraïne. Het X.Commerce-project zal getrokken worden door ex-Paypal'er Matthew Mengerink.

Wereldwijd gebruiken meer dan 60.000 verkopers Magento voor hun e-commerce activiteiten. Enkele van de ronkende namen zijn Lenovo, Kipling, Etam, Dockers, Samsung, Ford, Nespresso en Goodyear.

Luttele maanden na de overname van webwinkelspecialist GSI Commerce, lijft eBay nu ook het open source e-commerce platform Magento in voor een niet nader genoemd bedrag. Sinds 2010 had eBay al 49 procent van de Magento-aandelen in handen. Bovendien heeft eBay met de restanten van Prostores - een overname uit eind 2004 - nog een bijkomend e-commerce platform in handen. Om nog maar te zwijgen van het eigen veilingplatform en het betalingsgedeelte Paypal. Het lijkt er op dat eBay voor een consolidatie en integratie van de verschillende puzzelstukken staat. Dat is ook de boodschap die eBay-ceo John Donahoe lijkt te geven. In het persbericht zegt hij dat Magento zal ingepast worden in het nieuwe X.Commerce-project van eBay. X.Commerce wordt een "geïntegreerd open source platform" . John Donahoe belooft meer details te onthullen op een conferentie voor ontwikkelaars in oktober. Allicht zal dan bekend worden op welk platform uiteindelijk gestandaardiseerd zal worden welke rol eBay voor zichzelf weggelegd ziet in de e-commerce wereld. In een FAQ-document bestemd voor de klanten van Magento, verduidelijkt het bedrijf wel dat het product apart beschikbaar blijft en dat het X.Commerce-project zijn eigen weg gaat. Het Magento -team van 290 werknemers met ceo Roy Rubin blijft op post in hoofdzetel Los Angeles en in de kantoren in Oekraïne. Het X.Commerce-project zal getrokken worden door ex-Paypal'er Matthew Mengerink. Wereldwijd gebruiken meer dan 60.000 verkopers Magento voor hun e-commerce activiteiten. Enkele van de ronkende namen zijn Lenovo, Kipling, Etam, Dockers, Samsung, Ford, Nespresso en Goodyear.