Veilingsite eBay legt 2,4 miljard dollar op tafel voor de webwinkelspecialist.

GSI Commerce ontwikkelt en beheert webwinkels voor grote merken en retailers, zoals elektronicaketen Radioshack, speelgoedmerk Mattel of schoenenmerk Timberland. In de overname zitten onder meer de 7 'fullfillment centers' van GSI vervat, waar de producten worden opgeslagen en van waaruit de bestellingen in de webwinkels worden verstuurd. Met die sites kan eBay concurreren met onder meer webverkoper Amazon. Ook Oracle doet met zijn Art Technology Group iets vergelijkbaars.

Als onderdeel van de overname wordt de verkoop van sportmerchandise en 70 procent van de aandelen in twee webwinkels ondergebracht in een nieuw bedrijf. Dat zal geleid wordendoor de huidige ceo van GSI, Michael Rubin. Die activiteiten zijn voor eBay geen onderdeel van de langetermijnvisie van het bedrijf.

De overname zou in het derde kwartaal worden afgerond.

Veilingsite eBay legt 2,4 miljard dollar op tafel voor de webwinkelspecialist. GSI Commerce ontwikkelt en beheert webwinkels voor grote merken en retailers, zoals elektronicaketen Radioshack, speelgoedmerk Mattel of schoenenmerk Timberland. In de overname zitten onder meer de 7 'fullfillment centers' van GSI vervat, waar de producten worden opgeslagen en van waaruit de bestellingen in de webwinkels worden verstuurd. Met die sites kan eBay concurreren met onder meer webverkoper Amazon. Ook Oracle doet met zijn Art Technology Group iets vergelijkbaars. Als onderdeel van de overname wordt de verkoop van sportmerchandise en 70 procent van de aandelen in twee webwinkels ondergebracht in een nieuw bedrijf. Dat zal geleid wordendoor de huidige ceo van GSI, Michael Rubin. Die activiteiten zijn voor eBay geen onderdeel van de langetermijnvisie van het bedrijf. De overname zou in het derde kwartaal worden afgerond.