Internetveilinghuis eBay wil wereldwijd 10 procent van de banen schrappen. Zo'n 1.000 werknemers, alsook ongeveer 600 uitzendkrachten zullen hiervan het slachtoffer zijn.

Waar de ontslagen zullen vallen, is nog niet duidelijk. De kosten voor de herstructurering schommelen tussen de 70 en 80 miljoen dollar.

eBay heeft te kampen met dalende groeipercentages en een langzamere winstgroei. In het derde kwartaal, dat eind september is afgelopen, had eBay de onderste grens van de prognosemarge die in juli was aangegeven, bereikt, klonk het. De winst per aandeel was daarentegen beter dan eerst aangekondigd. Het concern had in juli voor het derde kwartaal een omzet van 2,1 tot 2,15 miljard dollar voorspeld, of een winst per aandeel voor bijzondere posten tussen 39 en 41 cent per aandeel.

eBay kondigt overigens ook twee overnames aan voor een totaalbedrag van 1,3 miljard dollar. In Amerika koopt het het online betalingsplatform Bill Me Later voor 820 miljoen dollar in contanten en 125 miljoen dollar in opties. In Denemarken betaalt het bedrijf 390 miljoen dollar in contanten voor zoekertjessites dba.dk en bilbasen.dk.

Bron: Belga/eBay

Internetveilinghuis eBay wil wereldwijd 10 procent van de banen schrappen. Zo'n 1.000 werknemers, alsook ongeveer 600 uitzendkrachten zullen hiervan het slachtoffer zijn. Waar de ontslagen zullen vallen, is nog niet duidelijk. De kosten voor de herstructurering schommelen tussen de 70 en 80 miljoen dollar. eBay heeft te kampen met dalende groeipercentages en een langzamere winstgroei. In het derde kwartaal, dat eind september is afgelopen, had eBay de onderste grens van de prognosemarge die in juli was aangegeven, bereikt, klonk het. De winst per aandeel was daarentegen beter dan eerst aangekondigd. Het concern had in juli voor het derde kwartaal een omzet van 2,1 tot 2,15 miljard dollar voorspeld, of een winst per aandeel voor bijzondere posten tussen 39 en 41 cent per aandeel. eBay kondigt overigens ook twee overnames aan voor een totaalbedrag van 1,3 miljard dollar. In Amerika koopt het het online betalingsplatform Bill Me Later voor 820 miljoen dollar in contanten en 125 miljoen dollar in opties. In Denemarken betaalt het bedrijf 390 miljoen dollar in contanten voor zoekertjessites dba.dk en bilbasen.dk. Bron: Belga/eBay