'Naar analogie met wat de Europese Commissie gedaan heeft voor gsm-roaming en internationale sms-berichten, moet het ook een prijscap, een plafond, vastleggen voor tripleplay-diensten. Triple Play, het aanbod van telefonie, breedband en televisie, is voor de eindgebruikers onmisbaar geworden.'

Dat vertelde professor Georges Wanet van de Solvay Brussels School tijdens een rondetafel bij de Brusselse kabeloperator Numericable. De prijs per megabit is in ons land met bijna 19 euro liefst vijf keer duurder dan in Frankrijk.

George Wanet, die van 1992 tot 2000 tot de top van Belgacom behoorde, pleit er trouwens ook voor dat de overheid zijn participatie in Belgacom zo snel mogelijk afbouwt, "om alsnog de concurrentie de nodige ruimte te geven." Volgens de jongste studie van Arthur D. Little heeft Belgacom voor triple play een marktaandeel van 43 procent. De enige grote uitdager is Telenet. Numericable is pas onlangs met zijn 39,9 euro tripleplay-aanbod van start gegaan. In Frankrijk kan dat voor 29,9 euro.

'Naar analogie met wat de Europese Commissie gedaan heeft voor gsm-roaming en internationale sms-berichten, moet het ook een prijscap, een plafond, vastleggen voor tripleplay-diensten. Triple Play, het aanbod van telefonie, breedband en televisie, is voor de eindgebruikers onmisbaar geworden.' Dat vertelde professor Georges Wanet van de Solvay Brussels School tijdens een rondetafel bij de Brusselse kabeloperator Numericable. De prijs per megabit is in ons land met bijna 19 euro liefst vijf keer duurder dan in Frankrijk. George Wanet, die van 1992 tot 2000 tot de top van Belgacom behoorde, pleit er trouwens ook voor dat de overheid zijn participatie in Belgacom zo snel mogelijk afbouwt, "om alsnog de concurrentie de nodige ruimte te geven." Volgens de jongste studie van Arthur D. Little heeft Belgacom voor triple play een marktaandeel van 43 procent. De enige grote uitdager is Telenet. Numericable is pas onlangs met zijn 39,9 euro tripleplay-aanbod van start gegaan. In Frankrijk kan dat voor 29,9 euro.