De boekenclub ECI, die ook in ons land zes vestigingen heeft, brengt zijn it-afdeling onder in een aparte onderneming. E-Ways IT Services zal ook aan andere bedrijven diensten leveren.

De verzelfstandiging van de it-afdeling volgt op de overname van de ECI boekenclub door de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood. "De divisie kan nu diensten leveren aan de diverse onderdelen van de groep," vertelt directeur Joost de Koeijer van Clearwood. Naast de ECI boekenclub gaat het ook om bakkerijketen Maître Paul, die een half jaar geleden ook in Brussel een winkel opende, en Intertaste, gespecialiseerd in specerijen en sauzen voor slagers. Intertaste heeft een vestiging in Lier. ECI telt in Vlaanderen 200.000 leden en heeft winkels in Antwerpen, Hasselt, Herentals, Kortrijk, Gent en Wijnegem. Er werken zo'n 70 mensen. Het staat voor een omzet van zo'n 100 miljoen euro. Ongeveer een derde daarvan is online verkoop. Die loopt onder meer via de online winkel Cosmox.

E-Ways IT services telt zo'n 30 medewerkers. De afdeling werd verzelfstandigd nadat de hele groep op het SAP-platform overschakelde, schrijft it-nieuwssite Computable. Nog voor eind dit jaar wil Joost de Koeijer de dienstverlening ook naar derden uitbreiden. "We verzorgen de hosting van de websites, het callcenterplatform én de distributie via ons andere zusterbedrijf 'Fulfilment'." Dat heeft in Vlaanderen al klanten zoals de VRT en iWatch (VMMA). Clearwood is eigendom van vijf partners waaronder de Koeijer.

De boekenclub ECI, die ook in ons land zes vestigingen heeft, brengt zijn it-afdeling onder in een aparte onderneming. E-Ways IT Services zal ook aan andere bedrijven diensten leveren. De verzelfstandiging van de it-afdeling volgt op de overname van de ECI boekenclub door de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood. "De divisie kan nu diensten leveren aan de diverse onderdelen van de groep," vertelt directeur Joost de Koeijer van Clearwood. Naast de ECI boekenclub gaat het ook om bakkerijketen Maître Paul, die een half jaar geleden ook in Brussel een winkel opende, en Intertaste, gespecialiseerd in specerijen en sauzen voor slagers. Intertaste heeft een vestiging in Lier. ECI telt in Vlaanderen 200.000 leden en heeft winkels in Antwerpen, Hasselt, Herentals, Kortrijk, Gent en Wijnegem. Er werken zo'n 70 mensen. Het staat voor een omzet van zo'n 100 miljoen euro. Ongeveer een derde daarvan is online verkoop. Die loopt onder meer via de online winkel Cosmox. E-Ways IT services telt zo'n 30 medewerkers. De afdeling werd verzelfstandigd nadat de hele groep op het SAP-platform overschakelde, schrijft it-nieuwssite Computable. Nog voor eind dit jaar wil Joost de Koeijer de dienstverlening ook naar derden uitbreiden. "We verzorgen de hosting van de websites, het callcenterplatform én de distributie via ons andere zusterbedrijf 'Fulfilment'." Dat heeft in Vlaanderen al klanten zoals de VRT en iWatch (VMMA). Clearwood is eigendom van vijf partners waaronder de Koeijer.