Om het energieverbruik van pc's en computerschermen in te dijken, brengt het bedrijf Lavial de ecobutton op de markt.

Via een usb-kabel wordt het toestelletje aangesloten en door er eenmaal op te drukken schakelen pc's en de schermen onmiddellijk in "ecomode". De apparaten verbruiken dan evenveel als wanneer ze uitgeschakeld zijn.

Het apparaatje kost 19,95 euro en ligt in de winkelrekken van Fnac. "Binnenkort bieden we ook ecobuttons aan via onze website en begin volgend jaar willen we ze via alle grote winkelketens zoals Carrefour aanbieden", aldus Laurent Jakubowicz, zaakvoerder van Com'n Gift, de afdeling van Lavial die de ecobuttons produceert.

Een druk op de ecobutton zet de pc in "ecomode" en door een willekeurige toets in te drukken op het klavier, schakelt de pc opnieuw in zonder dat gegevens verloren gaan.

Volgens Com'n Gift is de ecobutton bovendien een handig geheugensteuntje. Het toestel knippert constant lichtgroen en wanneer de computer opnieuw ingeschakeld wordt, verschijnt er een schermpje met de hoeveelheid CO2 en elektriciteit die in tussentijd gespaard werd. Op computers van Apple werkt de ecobutton niet.

Bron: Belga

Om het energieverbruik van pc's en computerschermen in te dijken, brengt het bedrijf Lavial de ecobutton op de markt. Via een usb-kabel wordt het toestelletje aangesloten en door er eenmaal op te drukken schakelen pc's en de schermen onmiddellijk in "ecomode". De apparaten verbruiken dan evenveel als wanneer ze uitgeschakeld zijn. Het apparaatje kost 19,95 euro en ligt in de winkelrekken van Fnac. "Binnenkort bieden we ook ecobuttons aan via onze website en begin volgend jaar willen we ze via alle grote winkelketens zoals Carrefour aanbieden", aldus Laurent Jakubowicz, zaakvoerder van Com'n Gift, de afdeling van Lavial die de ecobuttons produceert. Een druk op de ecobutton zet de pc in "ecomode" en door een willekeurige toets in te drukken op het klavier, schakelt de pc opnieuw in zonder dat gegevens verloren gaan. Volgens Com'n Gift is de ecobutton bovendien een handig geheugensteuntje. Het toestel knippert constant lichtgroen en wanneer de computer opnieuw ingeschakeld wordt, verschijnt er een schermpje met de hoeveelheid CO2 en elektriciteit die in tussentijd gespaard werd. Op computers van Apple werkt de ecobutton niet. Bron: Belga