Het Belgische-Franse it-dienstenbedrijf Econocom heeft France Systèmes overgenomen, een grote Apple-reseller voor bedrijven.

Het is bekend dat Econocom zich zelf al enige tijd aan het versterken is op vlak van Apple-competenties. Onlangs was er nog het gerucht dat Econocom MacLine wilde overnemen, de Belgische dochter van het failliete Franse eBizcuss. Uiteindelijk werd de overnemer Easy-m. Met France Systèmes haalt Econocom alsnog zijn Apple-overname binnen.

France Systèmes, dat opgericht is in 1992, is een snelle groeier op vlak van Apple-apparatuur voor de bedrijfswereld, de media, het onderwijs en de onderzoekswereld. Het bedrijf draaide in 2011 een omzet van 26 miljoen euro, een groei van meer dan 60 procent in de voorbije 5 jaar.

Econocom is zelf vandaag al één van de grootste Apple-aanbieders op de bedrijfsmarkt, zeker op vlak van iPads. "Met de overname van France Systèmes kunnen wij onze positie in Frankrijk nog versterken en meteen profiteren van de enorme kansen in het segment van de tablets", zegt Véronique di Benedetto, Country Manager France bij Econocom, in een persbericht. Financiële details werden niet meegedeeld.

Voor Econocom is dit al de vijfde overname sinds begin 2012, na Centix (virtualisatie) in januari, Tactem (telecom) in mei, Cap Synergy (beveiliging) in juli en Ermestel (virtualisatie) in oktober.

Het Belgische-Franse it-dienstenbedrijf Econocom heeft France Systèmes overgenomen, een grote Apple-reseller voor bedrijven. Het is bekend dat Econocom zich zelf al enige tijd aan het versterken is op vlak van Apple-competenties. Onlangs was er nog het gerucht dat Econocom MacLine wilde overnemen, de Belgische dochter van het failliete Franse eBizcuss. Uiteindelijk werd de overnemer Easy-m. Met France Systèmes haalt Econocom alsnog zijn Apple-overname binnen. France Systèmes, dat opgericht is in 1992, is een snelle groeier op vlak van Apple-apparatuur voor de bedrijfswereld, de media, het onderwijs en de onderzoekswereld. Het bedrijf draaide in 2011 een omzet van 26 miljoen euro, een groei van meer dan 60 procent in de voorbije 5 jaar. Econocom is zelf vandaag al één van de grootste Apple-aanbieders op de bedrijfsmarkt, zeker op vlak van iPads. "Met de overname van France Systèmes kunnen wij onze positie in Frankrijk nog versterken en meteen profiteren van de enorme kansen in het segment van de tablets", zegt Véronique di Benedetto, Country Manager France bij Econocom, in een persbericht. Financiële details werden niet meegedeeld. Voor Econocom is dit al de vijfde overname sinds begin 2012, na Centix (virtualisatie) in januari, Tactem (telecom) in mei, Cap Synergy (beveiliging) in juli en Ermestel (virtualisatie) in oktober.