Het Frans-Belgische it-dienstenbedrijf Econocom heeft de Spaanse virtualisatiespecialist Ermestel overgenomen.

Ermestel, gespecialiseerd in virtualisatieoplossingen, is sinds 2002 actief op de Spaanse markt. Het bedrijf, met hoofdzetel in Madrid, groeide snel en heeft nu vestigingen op het hele Spaanse grondgebied en telt zo'n 60 werknemers. Vandaag haalt de firma een omzet van 15 miljoen euro, waarvan ongeveer een miljoen in Mexico.

Voor Econocom is de overname een nieuwe versterking op de virtualisatie- en cloudmarkt. Eerder nam het in België al een belang in Centix. "In de evolutie van it- en telecominfrastructuren naar cloudtechnologie, vormen virtualisatiediensten voor de Econocom Group een prioritaire groeimogelijkheid", klinkt het in een persbericht.

De deal zou in de loop van het vierde trimester van 2012 ondertekend worden.

Het Frans-Belgische it-dienstenbedrijf Econocom heeft de Spaanse virtualisatiespecialist Ermestel overgenomen. Ermestel, gespecialiseerd in virtualisatieoplossingen, is sinds 2002 actief op de Spaanse markt. Het bedrijf, met hoofdzetel in Madrid, groeide snel en heeft nu vestigingen op het hele Spaanse grondgebied en telt zo'n 60 werknemers. Vandaag haalt de firma een omzet van 15 miljoen euro, waarvan ongeveer een miljoen in Mexico. Voor Econocom is de overname een nieuwe versterking op de virtualisatie- en cloudmarkt. Eerder nam het in België al een belang in Centix. "In de evolutie van it- en telecominfrastructuren naar cloudtechnologie, vormen virtualisatiediensten voor de Econocom Group een prioritaire groeimogelijkheid", klinkt het in een persbericht. De deal zou in de loop van het vierde trimester van 2012 ondertekend worden.