It-dienstengroep Econocom heeft een belang van 40 procent genomen in het Vlaamse Centix.

Centix werd in 2007 in Kruishoutem op poten gezet door ex-Porthus-collega's Wilfried Baeten, Kris Van Opstaele en Erik De Nert. Ze kozen toen bewust voor de niche virtualisatie, it-centralisatie en 'green it', met hun kennis van VMware- en Citrix-technologie in het achterhoofd. Het bedrijf raakte al snel op dreef, onder meer dankzij partnerships met grote integratoren als Econocom of Cegeka. Vandaag draait het bedrijf een omzet van 2 miljoen euro.

Het partnership met Econocom mondt nu uit in een overname van 40 procent van de aandelen van Centix, inclusief aankoopoptie voor de resterende aandelen in de komende 3 jaar. "De uitgebreide expertise van Centix in virtualisatietechnologie en cloudintegratie zal Econocom nog beter in staat stellen om zijn klanten bij te staan in de transformatie en optimalisatie van hun it- en telecominfrastructuren. We kunnen nu een volledig gamma van virtualisatieoplossingen aanbieden, evenals alle bijbehorende diensten op het gebied van beveiliging", klinkt het in een persbericht van Econocom.

It-dienstengroep Econocom heeft een belang van 40 procent genomen in het Vlaamse Centix. Centix werd in 2007 in Kruishoutem op poten gezet door ex-Porthus-collega's Wilfried Baeten, Kris Van Opstaele en Erik De Nert. Ze kozen toen bewust voor de niche virtualisatie, it-centralisatie en 'green it', met hun kennis van VMware- en Citrix-technologie in het achterhoofd. Het bedrijf raakte al snel op dreef, onder meer dankzij partnerships met grote integratoren als Econocom of Cegeka. Vandaag draait het bedrijf een omzet van 2 miljoen euro. Het partnership met Econocom mondt nu uit in een overname van 40 procent van de aandelen van Centix, inclusief aankoopoptie voor de resterende aandelen in de komende 3 jaar. "De uitgebreide expertise van Centix in virtualisatietechnologie en cloudintegratie zal Econocom nog beter in staat stellen om zijn klanten bij te staan in de transformatie en optimalisatie van hun it- en telecominfrastructuren. We kunnen nu een volledig gamma van virtualisatieoplossingen aanbieden, evenals alle bijbehorende diensten op het gebied van beveiliging", klinkt het in een persbericht van Econocom.