Na de publicatie van vrij degelijke jaarresultaten verwacht 'on-demand'-ict-specialist Porthus niet al te veel negatieve invloed van de huidige economische dip.

Porthus draaide in het boekjaar 2008 een omzet van 19,85 miljoen euro, een vierde hoger dan vorig jaar. De cijfers van het overgenomen Seagha zitten voor bijna een volledig jaar in de resultaten geconsolideerd. Er werken vandaag 171 mensen bij het bedrijf, 27 procent meer dan vorig jaar.

De brutowinst lag 41 procent hoger op 8 miljoen euro, de nettowinst klokte af op 1,25 miljoen euro, zo'n 49 procent hoger dan vorig jaar. Analisten hadden wel op nog meer groei gerekend.

De bedrijfsleiding gaat ervan uit dat de economisch mindere tijden niet al te veel effect zullen hebben op de resultaten. "Eén van de belangrijkste bedrijfsvoordelen die de OnDemand-oplossingen van Porthus bieden, is een aanzienlijke kostenverlaging", aldus het persbericht. "Dankzij de Porthus.net Customs-oplossing kunnen bedrijven bovendien de EU-richtlijnen naleven die in juli 2009 van kracht worden. Porthus is daarom van mening dat het zijn+ groeipad kan voortzetten ondanks de ongunstige marktomstandigheden."

Voor het boekjaar 2009 mikt Porthus op een organische groei van de servicelijn Solutions met 25 procent. Porthus verwacht dat de EBITA zal stijgen tot 2,5 miljoen euro (nu 1,8 miljoen euro).

Na de publicatie van vrij degelijke jaarresultaten verwacht 'on-demand'-ict-specialist Porthus niet al te veel negatieve invloed van de huidige economische dip. Porthus draaide in het boekjaar 2008 een omzet van 19,85 miljoen euro, een vierde hoger dan vorig jaar. De cijfers van het overgenomen Seagha zitten voor bijna een volledig jaar in de resultaten geconsolideerd. Er werken vandaag 171 mensen bij het bedrijf, 27 procent meer dan vorig jaar. De brutowinst lag 41 procent hoger op 8 miljoen euro, de nettowinst klokte af op 1,25 miljoen euro, zo'n 49 procent hoger dan vorig jaar. Analisten hadden wel op nog meer groei gerekend. De bedrijfsleiding gaat ervan uit dat de economisch mindere tijden niet al te veel effect zullen hebben op de resultaten. "Eén van de belangrijkste bedrijfsvoordelen die de OnDemand-oplossingen van Porthus bieden, is een aanzienlijke kostenverlaging", aldus het persbericht. "Dankzij de Porthus.net Customs-oplossing kunnen bedrijven bovendien de EU-richtlijnen naleven die in juli 2009 van kracht worden. Porthus is daarom van mening dat het zijn+ groeipad kan voortzetten ondanks de ongunstige marktomstandigheden." Voor het boekjaar 2009 mikt Porthus op een organische groei van de servicelijn Solutions met 25 procent. Porthus verwacht dat de EBITA zal stijgen tot 2,5 miljoen euro (nu 1,8 miljoen euro).