Unisys heeft de voormalige ceo van pc-bouwer Gateway aangesteld om het it-dienstenbedrijf te leiden.

Ed Coleman (57) volgt enerzijds ceo Joseph McGrath op, die vorige maand zijn ontslag aankondigde, en anderzijds de (niet-uitvoerende) chairman Ric Duques. Duques blijft wel bestuurder.

Coleman is vooral bekend als de man die pc-bouwer Gateway herstructureerde, om het bedrijf nadien te verkopen aan Acer. Het verklaart waarom in Amerikaanse media onmiddellijk wordt gesuggereerd dat delen van Unisys zouden kunnen verkocht worden.

Coleman was in het verleden ook aan de slag bij Arrow Electronics en CompuCom. Daarvóór doorliep hij verschillende leidinggevende functies bij CSC en werkte hij 17 jaar bij IBM.

Unisys heeft de voormalige ceo van pc-bouwer Gateway aangesteld om het it-dienstenbedrijf te leiden. Ed Coleman (57) volgt enerzijds ceo Joseph McGrath op, die vorige maand zijn ontslag aankondigde, en anderzijds de (niet-uitvoerende) chairman Ric Duques. Duques blijft wel bestuurder. Coleman is vooral bekend als de man die pc-bouwer Gateway herstructureerde, om het bedrijf nadien te verkopen aan Acer. Het verklaart waarom in Amerikaanse media onmiddellijk wordt gesuggereerd dat delen van Unisys zouden kunnen verkocht worden. Coleman was in het verleden ook aan de slag bij Arrow Electronics en CompuCom. Daarvóór doorliep hij verschillende leidinggevende functies bij CSC en werkte hij 17 jaar bij IBM.