Edge is tot nog toe in gebruik bij slechts 15 tot 30 procent van de computers waarop Windows 10 is geïnstalleerd, signaleert Computerworld. De percentages variëren nogal tussen de verschillende webanalysebedrijven, maar het algemene beeld komt overeen. Waar Internet Explorer in gebruik is op ruim 50 procent van alle computers waarop Windows 7 of 8 draait, neemt Edge deze positie niet vanzelfsprekend over.

Volgens Statcounter was tijdens de eerste 16 dagen van augustus het gebruik van Edge slechts 0,7 procent terwijl het gebruik van Windows 10 4,4 procent bedroeg.

Netmarketshare gaf voor de maand juli voor het gebruik van Edge een marktaandeel van 0,14 procent, terwijl het gebruik van Windows 10 op 0,39 procent uitkwam.

Het gebruik van Windows 10 en Edge is drie weken na de officiële introductie nog pril, hoewel de deelnemers aan het Windows Insider programma al langer van de nieuwe browser en het besturingssysteem gebruik kunnen maken.

Het is niet uit de publiek-beschikbare data af te leiden welke browsers de voorkeur genieten op de Windows 10-machines.

Bron: Automatiseringgids

Edge is tot nog toe in gebruik bij slechts 15 tot 30 procent van de computers waarop Windows 10 is geïnstalleerd, signaleert Computerworld. De percentages variëren nogal tussen de verschillende webanalysebedrijven, maar het algemene beeld komt overeen. Waar Internet Explorer in gebruik is op ruim 50 procent van alle computers waarop Windows 7 of 8 draait, neemt Edge deze positie niet vanzelfsprekend over.Volgens Statcounter was tijdens de eerste 16 dagen van augustus het gebruik van Edge slechts 0,7 procent terwijl het gebruik van Windows 10 4,4 procent bedroeg.Netmarketshare gaf voor de maand juli voor het gebruik van Edge een marktaandeel van 0,14 procent, terwijl het gebruik van Windows 10 op 0,39 procent uitkwam.Het gebruik van Windows 10 en Edge is drie weken na de officiële introductie nog pril, hoewel de deelnemers aan het Windows Insider programma al langer van de nieuwe browser en het besturingssysteem gebruik kunnen maken.Het is niet uit de publiek-beschikbare data af te leiden welke browsers de voorkeur genieten op de Windows 10-machines.Bron: Automatiseringgids