HP-dochter EDS heeft bij het Nederlandse chemieconcern DSM een miljoenencontract in de wacht gesleept voor het werkplekbeheer. De Mechelse vestiging speelt een belangrijke rol.

EDS zal on-site diensten leveren in 13 landen van het wereldwijde concern. 17.000 DSM-werknemers uit 30 landen krijgen ook een 'single-point-of-contact' voor ict. Voor die taak zal de service desk van EDS in Mechelen instaan. "We hebben de afgelopen jaren al met EDS samengewerkt op andere vlakken", legt Aloys Kregting, cio van DSM, uit. "Daardoor kennen we hun kwaliteiten. Maar ons referentiebezoek aan de service desk van EDS in Mechelen heeft toch een belangrijke rol gespeeld in onze keuze."

Het contract met een looptijd over 5 jaar gaat in vanaf begin volgend jaar. Het huidige werkplekcontract, ter waarde van zo'n 40 miljoen euro, is in handen van Getronics. Maar die firma meldde eerder al nog uitsluitend op standaard werkplekdiensten te mikken, waardoor het servicemodel van DSM niet meer binnen de Getronics-strategie paste.

HP-dochter EDS heeft bij het Nederlandse chemieconcern DSM een miljoenencontract in de wacht gesleept voor het werkplekbeheer. De Mechelse vestiging speelt een belangrijke rol. EDS zal on-site diensten leveren in 13 landen van het wereldwijde concern. 17.000 DSM-werknemers uit 30 landen krijgen ook een 'single-point-of-contact' voor ict. Voor die taak zal de service desk van EDS in Mechelen instaan. "We hebben de afgelopen jaren al met EDS samengewerkt op andere vlakken", legt Aloys Kregting, cio van DSM, uit. "Daardoor kennen we hun kwaliteiten. Maar ons referentiebezoek aan de service desk van EDS in Mechelen heeft toch een belangrijke rol gespeeld in onze keuze." Het contract met een looptijd over 5 jaar gaat in vanaf begin volgend jaar. Het huidige werkplekcontract, ter waarde van zo'n 40 miljoen euro, is in handen van Getronics. Maar die firma meldde eerder al nog uitsluitend op standaard werkplekdiensten te mikken, waardoor het servicemodel van DSM niet meer binnen de Getronics-strategie paste.