In 2013 gingen in totaal 4.714 it-ondernemingen van start. Dat cijfer lijkt nu al niet meer haalbaar. Maandelijks werden vorig jaar gemiddeld 393 bedrijven opgericht. Dit jaar gaat het om een maandgemiddelde van 276 it-starters. Alleen al in Vlaanderen zijn er dit jaar bijna 600 it-bedrijven minder die van wal staken.

Een en ander blijkt uit de jongste cijfers van B-Information, gespecialiseerd in financiële bedrijfsgegevens. B-Information maakt deel uit van de Roularta Media Group.

Dit artikel verscheen eerder al in Data News van 3 oktober 2014.

In 2013 gingen in totaal 4.714 it-ondernemingen van start. Dat cijfer lijkt nu al niet meer haalbaar. Maandelijks werden vorig jaar gemiddeld 393 bedrijven opgericht. Dit jaar gaat het om een maandgemiddelde van 276 it-starters. Alleen al in Vlaanderen zijn er dit jaar bijna 600 it-bedrijven minder die van wal staken.Een en ander blijkt uit de jongste cijfers van B-Information, gespecialiseerd in financiële bedrijfsgegevens. B-Information maakt deel uit van de Roularta Media Group.Dit artikel verscheen eerder al in Data News van 3 oktober 2014.