Het 10-jaren contract van Irisnet, dat de meeste Brusselse gemeentebesturen, scholen en instellingen van breedband én gsm-diensten voorziet, loopt in april 2010 af. De meeste waarnemers gaan er nu al van uit dat het contract met een jaar zal verlengd worden.

Irisnet is een tijdelijke vereniging van Mobistar en Telindus/Belgacom. Het beschikt over een glasvezelnetwerk waarop 17 van de 19 Brusselse gemeenten en 70 instellingen aangesloten zijn. Het telt in totaal 600 aansluitingen, waarvan de helft scholen. Het beheert ook meer dan 5.000 gsm-kaarten. Samen is dat goed voor een jaaromzet van zo'n 15 miljoen euro. Nogal wat spelers kijken al uit naar 'Irisnet bis'. Het gaat onder andere om Mobistar en Belgacom die uiteraard hun eigen weg gaan, al dan niet samen met integrator Dimension Data. Ook KPN België, Tecteo en Telenet zouden belangstelling hebben.

Maar met verkiezingen in juni lijkt een beslissing op korte termijn een weinig haalbare kaart. "Het is een heel ingewikkeld contract", zegt Brussels minister Guy Vanhengel. "Wij bereiden alles voor. Als uittredend minister zou het niet normaal zijn dat ik een beslissing neem die de plannen van de nieuwe regering zou hypothekeren en ze zou opzadelen met een contract dat hen niet zint". Een verlenging met een jaar is volgens Denis Guillemot, de verantwoordelijke van Irisnet ook geen probleem. "We hebben trouwens zonet nog duizend datakaarten verkocht aan de MIVB voor het doorsturen van camerabeelden vanop de bus naar de servers over ons breedband hspa-netwerk."

Het 10-jaren contract van Irisnet, dat de meeste Brusselse gemeentebesturen, scholen en instellingen van breedband én gsm-diensten voorziet, loopt in april 2010 af. De meeste waarnemers gaan er nu al van uit dat het contract met een jaar zal verlengd worden. Irisnet is een tijdelijke vereniging van Mobistar en Telindus/Belgacom. Het beschikt over een glasvezelnetwerk waarop 17 van de 19 Brusselse gemeenten en 70 instellingen aangesloten zijn. Het telt in totaal 600 aansluitingen, waarvan de helft scholen. Het beheert ook meer dan 5.000 gsm-kaarten. Samen is dat goed voor een jaaromzet van zo'n 15 miljoen euro. Nogal wat spelers kijken al uit naar 'Irisnet bis'. Het gaat onder andere om Mobistar en Belgacom die uiteraard hun eigen weg gaan, al dan niet samen met integrator Dimension Data. Ook KPN België, Tecteo en Telenet zouden belangstelling hebben. Maar met verkiezingen in juni lijkt een beslissing op korte termijn een weinig haalbare kaart. "Het is een heel ingewikkeld contract", zegt Brussels minister Guy Vanhengel. "Wij bereiden alles voor. Als uittredend minister zou het niet normaal zijn dat ik een beslissing neem die de plannen van de nieuwe regering zou hypothekeren en ze zou opzadelen met een contract dat hen niet zint". Een verlenging met een jaar is volgens Denis Guillemot, de verantwoordelijke van Irisnet ook geen probleem. "We hebben trouwens zonet nog duizend datakaarten verkocht aan de MIVB voor het doorsturen van camerabeelden vanop de bus naar de servers over ons breedband hspa-netwerk."