Bij In The Pocket zien ze momenteel twee use cases voor de Watch: notificaties en toepassingen rond health & fitness. "Notificaties vraagt in principe geen extra ontwikkeling. Voor sommige apps werken we specifieke Watch-functionaliteit uit, maar de markt is nog te klein om grote investeringen te rechtvaardigen", vertelt ceo Jeroen Lemaire.

Er is volgens hem vraag uit de gezondheidssector naar wearables, maar niet specifiek voor de Apple Watch. "Het is wel degelijk een nicheproduct, er zijn nog te weinig gebruikers." Wel merkt hij op dat 15 procent van populairste Belgische applicaties al een Watch-variant hebben "Bij health- en fitness-apps is dat zelfs één op drie."

"Veel interesse en vragen, maar weinig concrete invulling."

"Veel interesse en vragen, maar weinig concrete invulling," stelt Bart De Waele van Wijs. "Ik denk dat zowel eindgebruikers als bedrijven nog op zoek zijn naar een echte 'killer applicatie' die verder gaat dan een hoog gadget-gehalte."

Ook iCapps, dat de eerste Belgische Apple Watch app maakte, zag in het eerste jaar een Watch-uitbreiding vooral als leuk extraatje. Naarmate de smartwatch in het algemeen meer opduikt verwacht het bedrijf een toename van het aantal apps. Het bedrijf gelooft ook in het potentieel van het toestel voor de industrie, gezondheid en contactloos betalen.

November Five, vroeger bekend als Appstrakt, probeert zelf weg te blijven van het gimmick-deel. "Een Watch-app bouwen vraagt tijd dus we stellen dit enkel voor wanneer we zien dat het een meerwaarde biedt", zegt team lead David De Bels van het AppleTech-team bij het bedrijf. Wel bekijkt November Five hoe het de Apple Watch kan inzetten voor automatisatie, onder meer bij domotica. "Zo'n toepassingen lenen zich uitstekend voor een Apple Watch app.

Dit artikel verscheen eerder in de rubriek 'Een Jaar Later' uit de gedrukte versie van Data News op 13 mei.

Bij In The Pocket zien ze momenteel twee use cases voor de Watch: notificaties en toepassingen rond health & fitness. "Notificaties vraagt in principe geen extra ontwikkeling. Voor sommige apps werken we specifieke Watch-functionaliteit uit, maar de markt is nog te klein om grote investeringen te rechtvaardigen", vertelt ceo Jeroen Lemaire.Er is volgens hem vraag uit de gezondheidssector naar wearables, maar niet specifiek voor de Apple Watch. "Het is wel degelijk een nicheproduct, er zijn nog te weinig gebruikers." Wel merkt hij op dat 15 procent van populairste Belgische applicaties al een Watch-variant hebben "Bij health- en fitness-apps is dat zelfs één op drie.""Veel interesse en vragen, maar weinig concrete invulling," stelt Bart De Waele van Wijs. "Ik denk dat zowel eindgebruikers als bedrijven nog op zoek zijn naar een echte 'killer applicatie' die verder gaat dan een hoog gadget-gehalte."Ook iCapps, dat de eerste Belgische Apple Watch app maakte, zag in het eerste jaar een Watch-uitbreiding vooral als leuk extraatje. Naarmate de smartwatch in het algemeen meer opduikt verwacht het bedrijf een toename van het aantal apps. Het bedrijf gelooft ook in het potentieel van het toestel voor de industrie, gezondheid en contactloos betalen.November Five, vroeger bekend als Appstrakt, probeert zelf weg te blijven van het gimmick-deel. "Een Watch-app bouwen vraagt tijd dus we stellen dit enkel voor wanneer we zien dat het een meerwaarde biedt", zegt team lead David De Bels van het AppleTech-team bij het bedrijf. Wel bekijkt November Five hoe het de Apple Watch kan inzetten voor automatisatie, onder meer bij domotica. "Zo'n toepassingen lenen zich uitstekend voor een Apple Watch app.Dit artikel verscheen eerder in de rubriek 'Een Jaar Later' uit de gedrukte versie van Data News op 13 mei.