De Belgische telecomregulator BIPT heeft één kandidatuur ontvangen voor de vierde gsm-licentie (3G). De naam van de kandidaat wordt niet genoemd.

De oproep tot kandidaten werd midden maart door het BIPT gelanceerd. Kandidaturen konden worden ingediend tot afgelopen vrijdag om 10 uur. "Het BIPT heeft één kandidatuur ontvangen. Het BIPT zal nu verder de kandidatuur onderzoeken. De kennisgeving over de ontvankelijkheid van deze kandidatuur zal volgen in de komende weken", zo staat in een persbericht van het BIPT.

Sinds 2001 beschikken Belgacom, Mobistar en KPN (Base) over een 3G-licentie, maar er is voldoende bandbreedte voor een vierde speler. Telenet, dat werd genoemd als mogelijke geïnteresseerde, gaf vrijdagavond geen commentaar. Hetzelfde antwoord werd verkregen bij het Waalse Voo. Ook het Brusselse Numericable en het Chinese China Mobile werden eerder genoemd als potentiële kandidaten voor een gsm-licentie.

Later op het jaar zullen ook vier 4G-licenties geveild worden. Dat is de vierde generatie gsm-technologie, die snel mobiel dataverkeer mogelijk maken. Momenteel heeft geen enkele operator een 4G-licentie.

De Belgische telecomregulator BIPT heeft één kandidatuur ontvangen voor de vierde gsm-licentie (3G). De naam van de kandidaat wordt niet genoemd. De oproep tot kandidaten werd midden maart door het BIPT gelanceerd. Kandidaturen konden worden ingediend tot afgelopen vrijdag om 10 uur. "Het BIPT heeft één kandidatuur ontvangen. Het BIPT zal nu verder de kandidatuur onderzoeken. De kennisgeving over de ontvankelijkheid van deze kandidatuur zal volgen in de komende weken", zo staat in een persbericht van het BIPT. Sinds 2001 beschikken Belgacom, Mobistar en KPN (Base) over een 3G-licentie, maar er is voldoende bandbreedte voor een vierde speler. Telenet, dat werd genoemd als mogelijke geïnteresseerde, gaf vrijdagavond geen commentaar. Hetzelfde antwoord werd verkregen bij het Waalse Voo. Ook het Brusselse Numericable en het Chinese China Mobile werden eerder genoemd als potentiële kandidaten voor een gsm-licentie. Later op het jaar zullen ook vier 4G-licenties geveild worden. Dat is de vierde generatie gsm-technologie, die snel mobiel dataverkeer mogelijk maken. Momenteel heeft geen enkele operator een 4G-licentie.