Googles moederbedrijf Alphabet heeft dat woensdag bekendgemaakt. 'Je moet leren begrijpen wat er op de weg is en langs de kant van de weg. Elke rit is anders', zegt Dmitri Dolgov van Google na een ritje met persbureau Reuters.

Voorspellen is lastig

Het moeilijkste is leren voorspellen waar bijvoorbeeld een kind naartoe gaat of wat een andere bestuurder doet. Hun beslissingen zijn soms onvoorspelbaar. 'Je bent 10 procent van je tijd kwijt om een systeem 90 procent autonoom te maken. En dan ben je 90 procent van je tijd kwijt aan de laatste 10 procent', aldus Dolgov.

(ANP/WK)

Googles moederbedrijf Alphabet heeft dat woensdag bekendgemaakt. 'Je moet leren begrijpen wat er op de weg is en langs de kant van de weg. Elke rit is anders', zegt Dmitri Dolgov van Google na een ritje met persbureau Reuters.Voorspellen is lastigHet moeilijkste is leren voorspellen waar bijvoorbeeld een kind naartoe gaat of wat een andere bestuurder doet. Hun beslissingen zijn soms onvoorspelbaar. 'Je bent 10 procent van je tijd kwijt om een systeem 90 procent autonoom te maken. En dan ben je 90 procent van je tijd kwijt aan de laatste 10 procent', aldus Dolgov.(ANP/WK)