Ruim 35 procent van de Belgische bedrijven wil volgend jaar Windows 7 installeren. Dat blijkt alvast uit de jaarlijkse Data News enquête bij 306 ict-managers.

Vooral in de kmo-sector met 200 tot 500 werknemers zou bijna de helft van de it-verantwoordelijken Windows 7 binnen halen. Windows 7 lag op 22 oktober voor het eerst in de winkelrekken en bleek de eerste week wereldwijd alvast 234 procent meer te verkopen dan voorganger Vista bij de lancering. Die cijfers liggen in de lijn van wat Microsoft in België aan de man bracht.

Volgens onze enquête zou 3 procent van de topondernemingen met meer dan 500 werknemers nu al overgestapt zijn naar Windows 7. De meeste ondernemingen draaien nog op Windows XP dat tien jaar geleden geïntroduceerd werd. Zowat één op de drie respondenten zegt nu in 2010 de overstap naar Windows te maken. "Het is een heel goede indicatie van de adoptie van Win7 in het corporate segment," merkt Microsoft general manager Philip Vandervoort op. "Het blijft indrukwekkend dat een derde van de klanten binnen het jaar van plan is om over te stappen op Windows 7."

De grootste weerstand is te vinden in de dienstensector waar 64 procent aangeeft zeker nog niet van plan te zijn om al in 2010 voor het nieuwe besturingsysteem te kiezen.

De Data News enquête werd telefonisch uitgevoerd door Heliview in de periode van 19 tot 31 oktober. De volledige resultaten vindt u in Data News 40 van 11 december.

Ruim 35 procent van de Belgische bedrijven wil volgend jaar Windows 7 installeren. Dat blijkt alvast uit de jaarlijkse Data News enquête bij 306 ict-managers. Vooral in de kmo-sector met 200 tot 500 werknemers zou bijna de helft van de it-verantwoordelijken Windows 7 binnen halen. Windows 7 lag op 22 oktober voor het eerst in de winkelrekken en bleek de eerste week wereldwijd alvast 234 procent meer te verkopen dan voorganger Vista bij de lancering. Die cijfers liggen in de lijn van wat Microsoft in België aan de man bracht. Volgens onze enquête zou 3 procent van de topondernemingen met meer dan 500 werknemers nu al overgestapt zijn naar Windows 7. De meeste ondernemingen draaien nog op Windows XP dat tien jaar geleden geïntroduceerd werd. Zowat één op de drie respondenten zegt nu in 2010 de overstap naar Windows te maken. "Het is een heel goede indicatie van de adoptie van Win7 in het corporate segment," merkt Microsoft general manager Philip Vandervoort op. "Het blijft indrukwekkend dat een derde van de klanten binnen het jaar van plan is om over te stappen op Windows 7." De grootste weerstand is te vinden in de dienstensector waar 64 procent aangeeft zeker nog niet van plan te zijn om al in 2010 voor het nieuwe besturingsysteem te kiezen. De Data News enquête werd telefonisch uitgevoerd door Heliview in de periode van 19 tot 31 oktober. De volledige resultaten vindt u in Data News 40 van 11 december.