De MIVB neemt de lead in de aanloop naar een gemeenschappelijk vervoersbewijs en roept de vennootschap NV Belgian Mobility Card (BMC) in het leven.

De dochtervennootschap van de Brusselse vervoersmaatschappij moet de ticketsystemen van de vier Belgische spelers beter op mekaar afstemmen.

Het gemeenschappelijke vervoersbewijs zal gebaseerd zijn op Calypso, de technologie achter de MoBIB-chipkaart van de MIVB, en zal dus geen gebruik maken van de eID, iets wat de NMBS bijvoorbeeld wel doet.

Van bij de voorbereidende fase voor de lancering van de MoBIB-chipkaart in 2008, hield de MIVB er naar eigen zeggen al rekening mee dat de andere drie vervoersmaatschappijen (NMBS, De Lijn en de Waalse TEC) hun toekomstige ticketsysteem zouden kunnen enten op hun chipkaart.

De MIVB neemt de lead in de aanloop naar een gemeenschappelijk vervoersbewijs en roept de vennootschap NV Belgian Mobility Card (BMC) in het leven. De dochtervennootschap van de Brusselse vervoersmaatschappij moet de ticketsystemen van de vier Belgische spelers beter op mekaar afstemmen. Het gemeenschappelijke vervoersbewijs zal gebaseerd zijn op Calypso, de technologie achter de MoBIB-chipkaart van de MIVB, en zal dus geen gebruik maken van de eID, iets wat de NMBS bijvoorbeeld wel doet. Van bij de voorbereidende fase voor de lancering van de MoBIB-chipkaart in 2008, hield de MIVB er naar eigen zeggen al rekening mee dat de andere drie vervoersmaatschappijen (NMBS, De Lijn en de Waalse TEC) hun toekomstige ticketsysteem zouden kunnen enten op hun chipkaart.