Met Larry Roberts verliest het internet een van zijn vroegste architecten. De man overleed 26 december op de leeftijd van 81 jaar.

Roberts is vooral bekend als de program manager van ARPAnet, een van de vroege voorgangers van het huidige internet. Dat netwerk moest de verschillende computers van het Advance Research Projects Agency aan elkaar linken. Roberts besloot hiervoor onder meer om ondertussen cruciale technologieën als data packet switching in te zetten, om verkeer op dat netwerk vlot te trekken.

Hij verliet ARPA in 1973, en liet het daarbij onder meer in handen van bekendere namen als Vint Cerf en Bob Kahn. Zelf startte hij het bedrijf Telenet (niet te verwarren met het Belgische Telenet), waarmee hij packet switching technologie commercialiseerde.

Met Larry Roberts verliest het internet een van zijn vroegste architecten. De man overleed 26 december op de leeftijd van 81 jaar. Roberts is vooral bekend als de program manager van ARPAnet, een van de vroege voorgangers van het huidige internet. Dat netwerk moest de verschillende computers van het Advance Research Projects Agency aan elkaar linken. Roberts besloot hiervoor onder meer om ondertussen cruciale technologieën als data packet switching in te zetten, om verkeer op dat netwerk vlot te trekken. Hij verliet ARPA in 1973, en liet het daarbij onder meer in handen van bekendere namen als Vint Cerf en Bob Kahn. Zelf startte hij het bedrijf Telenet (niet te verwarren met het Belgische Telenet), waarmee hij packet switching technologie commercialiseerde.